Mahalleliler dinamit patlatılmasından şikâyetçi

Mahalleliler dinamit patlatılmasından şikâyetçi

Darıca’da bulunan Kroman Çelik Demir Çelik Fabrikası’na ait hafriyat sahasında patlatılan dinamitler nedeniyle mahalle sakinleri tedirginlik yaşıyor.

Darıca Osmangazi Mahallesi Aşıroğlu Caddesi üzerinde kurulu bulunan Kroman Çelik Demir Çelik Fabrikası kısa bir süre önce fabrikanın yanında bulunan Şişecam’a ait eski lojmanların bulunduğu araziyi satın aldı. Satın alınan arazide uzun zamandır hafriyat çalışmaları sürüyor. Çalışmalar esnasında zaman zaman kontrollü bir şekilde dinamitte patlatılıyor. Ancak patlatılan dinamitler nedeniyle çevredeki evlerde bulunan vatandaşlar tedirgin oluyor. Konuyla ilgili olarak gazetemize ulaşan mahalle sakinleri, “Emek Mahallesi Mithat Paşa Caddesinde Sadık Sokak ve Berna sokakta oturan mahalle sakinleri olarak Kroman fabrikasının patlatmış olduğu dinamitlerden şikâyetçiyiz.

 

BİR SÜRÜCÜ YARALANMIŞTI

Dinamitlerin patlatılmasıyla ilgili olarak CİMER başta olmak üzere şikâyet ettiğimiz yer kalmadı. Ancak dinamit patlatılmaya devam ediliyor. Evlerimizde sürekli deprem oluyor endişesi yaşıyoruz” şeklinde görüş belirttiler. Bilindiği üzere geçen ekim ayında da yine Kroman Çelik Sanayi isimli demir-çelik fabrikasına ait hafriyat sahasında bir kayanın küçültülmesi için kontrollü patlatma yapılmıştı. Önlemlerin alınmaması sebebiyle patlatılan kayanın parçaları cadde üzerine savrulmuş ve bir sürücü yaralanmıştı.

 

kroman.jpg

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.