Mahalleliler çöplerden şikâyetçi

Mahalleliler çöplerden şikâyetçi

 Darıca Sırasöğütler Mahallesi 1654/3 sokak sakinleri hurdacıların, paletlerin etrafa bıraktığı çöpler ve kimyasal atıklardan dolayı ayakta....

 

Darıca Sırasöğütler Mahallesi 1654/3 sokak sakinleri hurdacıların, paletlerin etrafa bıraktığı çöpler ve kimyasal atıklardan dolayı ayakta. Belediye ye bu durumu bildiklerini  ve dilekçe yazdıklarını fakat hiçbir şeyin değişmediğini  söyleyen mahalleli  artık bu duruma daha fazla sessiz kalmamak için sosyal medya dan da yararlandı. Mahalle sakinlerin den  Önemnur  Muhçi, Halil Öztürk, Hatice Bozkurt   dedikleri bu kadar da olmaz dedirtti.   

İSU BÜTÜN ÇÖPÜNÜ BURAYA BIRAKIYOR 

İSU ‘nun akşama bütün çöpünü buraya boşalttığını iddia eden Muhçi, “Sonrada onu  akşam saatlerinde aldırıyor.  Ama bütün toz pislik burada kalıyor” dedi. Her türlü şikâyeti bildirmelerine rağmen bir sonuç alamadan geri döndüklerini söyleyen Muhçi, “Her türlü şikâyeti bildirsek de dikkate alınıp geri dönmediler’’ diyerek belediye nin ne kadar halkın sorunları ile ilgilendiğine dikkat çekti. Ruhsatsız işyerleri var ve yabancı işçi çalıştırıyorlar! Daha sonrasında yine mahalle sakinlerinden Halil Öztürk şok iddalar da bulundu. Öztürk, “Şikâyetlerimiz olduğu halde yeni yapılanmalar var ve bunlar ruhsatsız kaçak yapılıyor’’ diyerek  burada  ki bir başka probleme dikkat çekti. Daha sonrasında yabacı işçi çalıştırdıklarını da iddia ediyor. Daha sonrasında  paletlerin çevreye ve mahalle sakinlerine verdiği zarardan bahseden Öztürk ‘’Paletleri yol ortasında yıkıyorlar, bu paletlerin üstündeki kimyasal maddeler hep bizim ciğerlerimize gidiyor’’ dedi. Belediye ye kaç kere gittiklerini fakat hep aynı cevapla karşılaştıklarını söyleyen Öztürk , “Belediye ye gittiğimizde biz engelleyeceğiz” diyorlar fakat hiç bir şekilde engellenmediğini iddia etti. 

 DEFALARCA YANGIN ÇIKTI

 Aynı mahalle sakini Hatice bozkurt ise şunları söyledi. Bozkurt, “Burada iki kere bu paletler yüzünden yangın oldu, isterseniz itfaiye ile de görüşebilirsiniz’’ diyerek sorunun aslında ne kadar büyük olduğuna dikkat çekti.  Hemen yanlarında bulunan Ekmek fabrikasının bu fabrikalardan çıkan kimyasal atıklarında buradaki ekmeklere bulaştığını söyleyen Bozkurt, “Yediğimiz ekmekte bile kimyasal atıklar var. Paletlerin çıkardığı sesten pencerelerini açamıyoruz. Mahalle sakinleri olarak sandığa oy kullanmaya gitmeyeceğiz” dedi. 

 BİZ EŞİT HİZMET İSTİYORUZ 

 

Mahalle sakinleri yıllardır bu sorunları yaşadıklarını ve okuldaki hocaların, yarım dönem görev yaptığını, daha sonrasında ise sürekli bir öğretmen değişikliği olduğunu söyleyen mahalle li artık bunların son bulmasını istiyor. Biz eşit Hizmet istiyoruz Beylikbağı nasıl kalkınıyorsa bize de aynı hizmeti vermeliler denildi. Etrafta sürekli çöplerin ve küçük küçük su birikintilerin olduğu ve bu birikintilerin kötü koku yaydığı da  başka bir konu olduğunu söyleyen mahalle li bu böyle devam ederse sandığa gitmeyeceğiz mesajı verdi. Daha sonrasında mahalle sakinleri şikâyetlerin son vererek dağıldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.