Mahallede tüfekli hırsız nöbeti  

Mahallede tüfekli hırsız nöbeti  

  Gebze'nin 280 haneli Cumaköy Mahallesi'nde yaklaşık 2 haftada 15 eve giren hırsızlar, ziynet ve elektronik eşyaları, ahırlardan ise 2 büyükbaş...

 

 

Gebze'nin 280 haneli Cumaköy Mahallesi'nde yaklaşık 2 haftada 15 eve giren hırsızlar, ziynet ve elektronik eşyaları, ahırlardan ise 2 büyükbaş hayvan ile birkaç küçükbaş hayvan çaldı. Mahallenin gençleri, hırsızlıkların artması üzerine önlem amacıyla silahla nöbet tutmaya başladı. Ellerinde fener ve tüfek bulunan gençler gece boyunca mahallede geziyor. Mahalle halkı aldıkları tüm önlemlere rağmen hırsızlıkların devam ettiğini belirterek, mahallelerinde bulunan ve arızalı olan mobese kameralarının onarılmasını istedi.

BAYILTICI SPREY SIKIYORLAR

Mahalle sakinlerinden Özay Gürses, evinin önünde silahla nöbet tuttuğunu, hırsızların evlerine uykuda oldukları esnada gelerek, bayıltıcı sprey sıkarak kendilerini etkisiz hale getirdiğini, yatak odalarına kadar girip evi soyduklarını söyledi. Mahalleye giren araçların plakasını aldıklarını söyleyen köy sakini ise, "Biz köyde genel güvenlik alıyoruz. Arkadaşlar arasında WhatsApp grubu kurduk. Nereden hangi plakalı araç geçiyor, nereye giriyor, nereden çıkıyor? Bunları hep yazıyoruz birbirimize. Geceleri hiç uyumuyoruz. Vallahi hırsızlar mahalleyi bizden iyi biliyor. O yüzden yakalayamıyoruz. Her yerden kaçıyorlar."


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.