Mağrurdur bu yolda galip Galiptir bu yolda “mağlup”
Gebzespor sezon açılışında grubunda şampiyonluğun güçlü adaylarından Çorluspor 1947’yi ağırladı. 1-0 kazandı. İki camia arasında temeli 1990’larda atılan dostluk maç sahada, tribünde kale arkasında zaman zaman gerilse de maçta olan maçta kaldı. King of Thrace, Trakya’nın Kralı maç bitiminde de takımımızı yanına çağırıp, “Gebze sen bizim kardeşimizsin” sloganı attı
Bölgesel Amatör Lig’de 2’nci Grup’ta yine ve yeniden şampiyonluk iddiasıyla yola koyulan temsilcimiz Gebzespor sezonun açılış maçında şampiyonluğun güçlü adaylarından Çorluspor 1947’yi ağırladı. İki camianın mazisi 1990’lara uzayan hukukundan ötürü ezeli rekabette, ebedi dostluğa zeval gelmedi. Maç zaman zaman hem tribünler, hem protokol civarı hem de saha kenarı, kale arkalarında gerilse de maçta olan biten her şey maçta kaldı. Konuk ekibin taraftarı; Trakya’nın Kralları müthiş bir centilmenlik örneğiyle maç bitiminde de Gebzespor’u bulunduğu tribüne davet ederek soyunma odasına, “Gebze sen bizim kardeşimizsin” sloganıyla uğurladı…
Maça dair diğer her şey yarın…
4.5 dakikada bir yokladık
71’de ÖFC ile tabela yazdık

Gebzespor maç boyunca 20’ye yakın pozisyon üretti. 4.5 dakikada bir rakip kaleyi yoklarken bir defa direğe takıldı, bir penaltıyı kaçırdı, ağları 71’de Ömer Faruk Can, namıdiğer ÖFC ile salladı. Rakibe ikisi mutlak, altı pozisyon veren menekşeler, sergilediği futbolla da taraftarını mest etti. Maçtan dakikalar şöyle:
MAÇTAN DAKİKALAR

Dk.3: Gebzespor çok hızlı başladı. Savunma arkasına atılan uzun pasta İliyaz Işık ceza sahasına girdi. Öne açılan Emre Şanal’ın üzerinden aşırttı. Top üst direğin üstünden döndü.
Dk.4: Bu sefer Ömer Faruk Can ile rakip kaleyi yokladık. Emre Şanal bloke etti.
Dk.14: Mustafa Pınar sol kanattan bindirdi. Penaltı noktasına doğru kesti. Adem Parlak’ın kafa şutunda top yandan auta çıktı.
Dk.17: Orta saha yakınlarından kazandığımız serbest vuruşta Çorlu ceza sahasına gönderilen topa İliyaz Işık şutladı, üstten aut.
Dk.18: Çorlu savunmasının tel tel döküldüğü zaman diliminde yine Ömer Faruk Can ile yokladık, olmadı.

Dk.24: Hakem Furkan Arıoğul su molası verdi.
Dk.26: Konuk ekipte Enver Ayyıldız sarardı.
Dk.32: Çorluspor 1947 ilk atağında kendisinin ve maçın ilk kornerini buldu. Kafa vuruşu esnasında ofsayt bayrağı kalktı.

Dk.35: Rakip kaleye doğru bu sefer Murat Saykal tek başına yöneldi. Rakip savunma önünü keserken Emre Şanal zamanında öne çıkarak Saykal’a şut fırsatı tanımadı.
Dk.36: Çorluspor 1947 korner kazandı, savunmamız savuşturdu.
Dk.39: Konuk ekip çok tehlikeli geldi. Son adamlarını kaptanımız Fırat Güneş ceza sahasına tek başına girmek üzereyken indirdi. Hakem Furkan Ağıroğul direk kırmızıyla Güneş’i ihraç etti.
Dk.40: Çorluspor 1947, serbest atıştan sonuç edinemedi.
Dk.40: Gebzespor Teknik Direktörü Özgür Vurur kırmızı kart sonrası hamlesini hemen yaptı. Stoper mevkiinde oynayan Fırat Güneş’in, Murat Yetimhellaç’ın sakatlığından ötürü yedeği yoktu. Adem Parlak oyundan alınırken yerine giren Eyüp Ensar Bozkurt, asıl mevkii olmamasına rağmen stopere geçti.
Dk.45: İlk devreye 5 dakika oynanmamış süre ilave edildi.

Dk.45+1: Gebzespor atağında Mustafa Pınar’ın etkili şutunu Emre Şanal iki hamlede bloke etti.
Dk.45+2: Çorluspor 1947 bu sefer çok etkili geldi. Burak Toker’in kafa şutu ağlara yönelmek üzereyken kalecimiz Sercan Yılmaz müthiş bir refleks ile çıkardı.

Dk.45+2: Karşı atağımız orta sahada faulle kesildi. Rakibe sarı kart beklerken oluşan tepkiler sonrası kulübemize bir sarı kart geldi.
Dk.45+3: Sol kanattan etkili geldik. Bu sefer Oluş Şensöz denedi ama Emre Şanal yine geçit vermedi.
Dk.45+5: Gebzespor’da Ömer Faruk Can hakeme itirazdan sarardı.
Dk.45+5: Beş dakikalık uzatma bölümünün altıncı aksiyonunda orta saha karıştı. Gebzespor’da Mustafa Pınar, Çorluspor 1947’de Miraç Aslan eş zamanlı sarardı.
İlk devre golsüz sona erdi.

Dk.46: Çorluspor ikinci yarıya Miraç Aslan’ın yerine Abdulsemat Çoban’ı alarak başladı.
Dk.51: Sol kanattan gelişen atağımızı faulle kesen Muhammet Burak Balcı sarı kart gördü. Mustafa Pınar’ın kullandığı serbest vuruşta top üstten auta çıktı.
Dk.54: Serbest vuruş kazandık. Bu sefer Mustafa Pınar denedi, olmadı.

Dk.58: Gebzespor aynı zamanda sezonun ilki olan maçtaki ilk kornerinden, sonuç alamadı.
Dk.65: Gebzespor’da Mert Öztürk ve İliyaz Işık yerini Mehmet Tosun ve Burak Baba’ya; Çorluspor 1947’de Mehmet Burak Balcı yerini Kerim Deler’e bıraktı.
Dk.65: Çorluspor 1947 korner kazandı. Kale sahası civarına yönelen topu kalecimiz Sercan Yılmaz çıkıp aldı.
Dk.68: Rakip kaleyi ablukaya aldık. Mustafa Pınar’ın ortasında Eyüp Ensar Bozkurt’un kafa şutunu Emre Şanal kornere çeldi. Hemen ardından bir korner daha kazandık ama sonuç alamadık.

Dk.71 GOOOL: Savunma arkasına doğru gönderilen topla ceza sahasının biraz dışında topla buluşan Ömer Faruk Can etrafındaki üç savunma oyuncusunun müdahale çabasına karşın topu sürdü. Yine öne doğru çıkan Emre Şanal’ın üzerinden aşırtma vuruşla topu ağlarla buluşturdu.
Dk.72: Gol şokunu çabuk atlatan konuk ekip, mutlak beraberlik fırsatından faydalanamadı.

Dk.75: Gebzespor’da günün öne çıkan ismi Ömer Faruk Can, sol kanattan ceza sahasına tek girdi. Emre Şanal, ceza sahası sınırına kadar aşıldı. Ömer Faruk Can, Şanal’ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Furkan Ağıroğul penaltıyı tereddütsüz çalarken Şanal’ın müdahalesinin direk rakibine olmasından ötürü genç kaleciyi kırmızı kartla ihraç etti. Çorluspor 1947 de sahada 10 kişi kaldı.
Dk.76: Çorluspor’da Kaptan Serdal Öz oyundan alındı. Yerine yedek kaleci Erhan Aslan girdi.

78: Penaltıda topun başına Ömer Faruk Can geçti. Kalecinin sağına, orta sertlikte gönderdi. Erhan Aslan bu topu çeldi ama kurtarışı sonrası, her iki ayağının kale çizgisine yaklaşık bir metre mesafede olması dikkat çekti.
Dk.82: Gebzespor’da Mustafa Pınar’ın yerine Berk Kaleli ve Emre Koskor’un yerine Kerem Az girdi. Çorluspor 1947’de Enver Ayyıldız ve 46’da oyuna giren Abdulsemat Çoban yerlerini Tamer Öztürk ve Muhammet Enes Artarslan’a bıraktı.

Dk.86: Gebzespor’da sağ kanattan Berk Kulalı etkili geldi. Çorluspor 1947’de savunma ancak faulle engelleyebildi, Doğukan Çınar sarardı. Serbest vuruşu Burak Baba ile değerlendiremedik.
Dk.90: Burak Baba’nın şutunda Erhan Aslan farkın atmasına yine izin vermedi.
Dk.90: Oynanmamış süre olarak eklenen sekiz dakikada kayda değer pozisyon olmadı. Gebzespor sezonun ilk maçını 1-0 alarak üç puanı hanesine yazdırdı.
GEBZESPOR 1-0 ÇORLUSPOR 1947
Stat: Alaettin Kurt
Hakemler: Furkan Arıoğul, İsa Korkmaz, Semih Kurtuluş / Mülazim Argız
GEBZESPOR: Sercan Yılmaz, Alperen Yazıcı, Oluş Şensöz, İliyaz Işık (Dk.65 Burak Baba), Adem Parlak (Dk.40 Eyüp Ensar Bozkurt), Mustafa Pınar (Dk.82 Berk Kulalı), Fırat Güneş, Emre Koskor (Dk.82 Kerem Az), Ömer Faruk Can, Murat Saykal, Mert Öztürk (Dk.65 Mehmet Tosun)
Teknik Direktör: Özgür Vurur
ÇORLUSPOR 1947: Emre Şanal, Hüseyin Ayan, Enver Ayyıldız, (Dk.82 Tamer Öztürk), Doğukan Çınar, Sertaç Kayatekin, Muhammet Burak Balcı (Dk.65 Kerim Deler), Serdal Öz (Dk.76 Erhan Aslan), Gökhan Çamur, Miraç Aslan (Dk.46 Abdulsemat Çoban), (Dk.82 Muhammet Enes Artarslan) Necati Önal Burak Toker
Teknik Direktör: Erdal İşkar
Gol: Dk.71 Ömer Faruk Can
Kırmızı kartlar: Dk.39 Fırat Güneş (Gebzespor), Dk.75 Emre Şanal


TAKIMLAR O G B M A Y P
Keşanspor
Gölcükspor
Feriköyspor
Kapaklıspor
Diliskelesispor
Gebzespor 1 1 0 0 1 0 3
Lüleburgazspor
Sarayspor 1953 1 0 1 0 1 1 1
Kullar 1975 Spor 0 0 0 0 0 0 0
İFA Spor
Uzunköprüspor
Çorluspor 1947 1 0 0 1 0 1 0
Yuvacıkspor
Taçspor 1 0 0 1 0 2 0
Babaeskispor 1 0 0 1 0 5 0
TOPLU SONUÇLAR
Gebzespor – Çorluspor 1947: 1 – 0, Feriköyspor – İFA: 2-1, Diliskelesispor – Yuvacıkspor: 1-0, Taçspor – Gölcükspor: 0 -2, Lüleburgazspor – Sarayspor 1953: 1-1, Kapaklıspor – Uzunköprüspor: 2-1, Keşanspor – Babaeskispor; 5-0,
Kullar 1975 Spor (BAY)
ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA
Yuvacıkspor – Gebzespor, Babaeskispor – Feriköyspor, Uzunköprüspor – Taçspor, İFA – Lüleburgazspor, Saray Spor 1953 – Kapaklıspor, Çorluspor 1947 – Keşanspor, Gölcükspor – Kullar 1975 Spor
Diliskelesispor (BAY)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.