Madem kapanmıyor. Sahip çıkalım dedik

Madem kapanmıyor. Sahip çıkalım dedik

Adı gerek 2002 öncesi gerek 2002 sonrası her tür şaibeyle anılan İLKSAN’ın sıkı muhaliflerinden Eğitim Bir-Sen’in Gebze Temsilciliği Başkanı Fazlı Yağmur, temsilcilik seçimlerine dair, “Madem kapanmıyor. Sahip çıkalım dedik” diye konuştu

Eğitim Bir-Sen Gebze Temsilciliği Başkanı Fazlı Yağmur sendika olarak bir zamanlar kapatılmasını savundukları İLKSAN’a dair Anayasa Mahkemesi’nin kapatılamayacağına dair kararının ardından taktik değiştirdiklerini belirtip, “Madem insanlara bu hak verilmiyor. O zaman biz ‘sandığa sahip çıkalım’ dedik” dedi.

TÜRKİYE GENELİNDE SEFERBERLİK

 

orhan-duman-fazli-yagmur-ve-ramazan-tapti-11.jpg

Fazlı Yağmur (ortadaki) Eğitim Bir-Sen Gebze Temsilciliği destekli İLKSAN Temsilci adayları Ramazan Taptı (soldaki) ve Orhan Duman ile.

xAynı zamanda Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı olan Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın “İLKSAN’a sahip çıkın” ifadesinin ardından Türkiye genelinde bir seferberlik ilan edildiğini kaydeden Yağmur, “İLKSAN ile ilgili 52 sayfalık bir rapor hazırlandı. Ve İLKSAN ile ilgili çalışmalar başladı. Biz de şu anda her ilde ve ilçede adaylarımızı belirledik ve seçime hazırlanıyoruz” diye konuştu.

ÇÖZÜM İÇİN UMUT VERİCİ

Ramazan Taptı ve Orhan Duman’ın İLKSAN üyesi yer alan tüm okulları tek tek ziyaret edip oralarda sendikalarının İLKSAN ile ilgili görüş ve düşüncelirini ifade edip seçimde desteklerini istediklerini kaydeden Yağmur,  İLKSAN delegeliği için kendisine üye adayları destekleyen sendikaların ve adaylarının İLKSAN’a dair söylem ve beklentilerin bazılarındaki ortak noktaların da çözüme ulaşmada umut verici olduğunu kaydetti:

REKABET İLKSAN’A DESTEKTİR

 

fazli-yagmur-11.jpg

“Bir rekabet ortamının oluşması da İLKSAN’a aslında bir nevi destektir. Herkes tarafından sahip çıkıldığının göstergesidir. İLKSAN’ı daha iyi yapmanın, daha iyi yerlere götürmenin mücadelesidir.

KİMSE DİLE GETİRMİYORDU

İLKSAN’ın yedi kişilik yönetiminin 3’e 4 (3 seçilen üye. 4 Bakanlık’tan atanan üye) olması, kimse tarafından kabul edilmiyordu. Bir an önce değiştirilmesi isteniyordu ama açıkçası bu seneye kadar da kabul etmediklerini dile getirmiyorlardı.

GEBZE’DE CENTİLMEN

BİR YARIŞ OLACAK

Gebze’de centilmen bir yarış duamız, temennimizdir. Tüm öğretmenlerimiz mesai arkadaşımız. Oy kullanacak İLKSAN üyeleri kimi tercih ederse onlar İLKSAN’ı yönetmek için çaba gösterecek.

RAPOR EBSAM TARAFINDAN HAZIRLANDI

 

fazli-yagmur-12.jpg

Kısa adı EBSAM olan Eğitim Bir-Sen Stratejik Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan 11 konunun ele alındığı 56 sayfalık, “Geçmişi ve gerçekleriyle İLKSAN” adlı raporda konu başlıkları şöyle:

Sosyal güvenlik kavramı,

Türkiye’nin sosyal güvenlik sistemi ve tamamlayıcığı emeklilik

Mesleki dayanışma örgütü olarak İLKSAN

Yolsuzluktan kayyıma kayyımdan yeniden yapılanmaya

 Pamuk ipliğine bağlı mali yapı

Aktüeryal değerlendirme raporu olmayan sandık

Yargı kararları ile üyeleri hizaya getirmek

 Türkiye’nin en büyük tamamlayıcı mesleki emeklilik fonu OYAK

Bireysel emeklilik sistemi – BES

Başarısızlığın sorumluları ve İLKSAN’ın neden bir başarı hikayesi yok

başlığı altında

Sistem ve zihniyet

Liyakat ve kifayet

Üretim ekonomisi veya faiz ekonomisi

 Saydamlık veya resmi sır

Muhalafetsiz dikensiz gül bahçesi

Kontrolsüzlük ve gizlilik özlemi

Bireysel emeklilik fonlarının bile gerisine düşmek

 

**

 

Eğitim Bir-Sen’in İLKSAN sloganları

değişim kazanım ve kazandırım

 

** 03 Nisan’da gerçekleşecek İLKSAN temsilciliği seçiminde Eğitim Bir-Sen Gebze Temsilciliği’nin desteklediği adaylar Ramazan Taptı ve Orhan Duman’ın ana sloganları yönetimde değişim, kuruma kar ve üyesine kazandırım üzerine kurulu

https://www.gebzehaber.net/egitim-bir-senin-ilksan-sloganlari-degisim-kazanim-ve-kazandirim-71489h.htm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.