Macera parkına ilgi yoğun

Macera parkına ilgi yoğun

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in en önemli ve vizyon projelerinin başında gelen Eskihisar Macera ve Aksiyon Parkı, Ramazan Bayramı’nda Gebzelilerin hizmetine girdi.

Toplam 103 bin metrekare alan üzerinde, tarihi Eskihisar Kalesi’nin yanı başında eşsiz Körfez ve Osman Gazi Köprüsü manzarasına hakim Eskihisar Macera ve Aksiyon Parkı, adrenalin ve eğlencenin merkezi haline geldi. Ramazan Bayramında tatilinde hizmete açılan Macera ve Aksiyon Parkı Gebzelilerden tam not aldı.  

Gebzelilerin bayramda akın ettiği Eskihisar Macera ve Aksiyon Parkı dağ kızağı, tırmanma dağı, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları, botanik bahçesi, kafe ve restoranlarıyla bölgeye farklı bir güzellik katıyor.

MİLLET PARKI

Eskihisar Kalesi ve Osman Gazi Köprüsü manzarasına sahip parkın mehtabın en güzel izlendiği yerlerden biri olduğunu ifade eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Gebze’mize kazandırdığımız ve tüm bölgede ilk ve tek olma özelliğine sahip parkımızın ismini Sayın Cumhurbaşkanımızın isteğiyle Millet Parkı olarak değiştireceğiz” dedi.

Parkta sülünler için özel bitkilerin seçildiğini ifade eden Başkan Köşker, “Parkımız bir aktive alanı olmasının yanı sıra bir yürüyüş alanı. Buraya gelen misafirler güzel bir doğal ortamda, farklı bitki ve güzel kokulu çiçekler arasında, kelebekler ve sülünler eşliğinde yürüyüş imkanı bulacak. Burayı bir botanik ve doğa parkı olarak yaşatmak için bitki örtüsünü seçerken bu yönde tercihler yaptık” ifadelerine yer verdi.

YOĞUN İLGİ

Bayramda ziyaret açılan Macera ve Aksiyon Parkı adeta Gebzelilerin akınına uğradı. Sadece Gebze’ye değil bölgeye hitap edecek olan parkla ilgili Başkan Köşker, “Parkımız bölgede tek olma özelliğiyle Kocaeli’nin ilçelerinin uyanı sıra İstanbul ve Yalova’dan insanları buraya çekecek. Girişin ücretsiz olduğu parkımızda sadece sosyal aktiviteler ücretli. Bu sayede vatandaşlarımız para ödemeden parkımızda zaman da geçirme imkanı buluyor” dedi.

2-069.jpg3-030.jpg4-024.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.