Maaşlarını düzenli alamıyorlar

Maaşlarını düzenli alamıyorlar

Türkiye Çimento Seramik Toprak ve Cam Sanayii İşçileri Sendikası’nın örgütlü olduğu Sanikey Seramik Sağlık Gereçleri San. ve Tic. A.Ş.’deki işçiler bir yıldır maaşlarını düzensiz aldıklarını belirttiler.

Gebze Muallimköy 3. Kısım Gediz Caddesi No:9 adresinde bulunan ve Türkiye Çimento Seramik Toprak ve Cam Sanayii İşçileri Sendikası’nın örgütlü olduğu Sanikey Seramik Sağlık Gereçleri San. ve Tic. A.Ş.’deki işçiler bir yıldır maaşlarını düzensiz aldıkları için mağdur olduklarını ifade ettiler.

İşçiler yaşadıkları sıkıntılarla ilgili olarak, “ Maaşlarımızı 1 yıldır düzensiz olarak alıyoruz. Fabrikayı defalarca SGK’ya şikâyet ettik. Ama bir sonuç alamadık. Maaşların alınmamasıyla ilgili şikâyet eden ya da hakkını savunan işçiler hemen işten çıkarıyor. Firmanın yurtdışındaki ortakları geçtiğimiz pazartesi günü fabrikada denetime geldiler. Yabancı ortaklar işçilerin maaşlarının düzenli ödenmesini istemişler. Ancak halen daha maaşlarımız ödenmedi. Yaşadığımız sıkıntıları sendika yetkilileri anlatıyoruz. Ancak sendikada işverenden yana olduğu için şikâyetlerimizle ilgili bir adım atılmıyor” şeklinde konuştular.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.