“Lütuf değil halktan yana bütçe”

“Lütuf değil halktan yana bütçe”

  Eğitim-İş Kocaeli Şubesi mecliste halen devam eden bütçe görüşmelerine yönelik yürüyüş yolu üzerinde basın açıklaması gerçekleştirdi....

 

 

Eğitim-İş Kocaeli Şubesi mecliste halen devam eden bütçe görüşmelerine yönelik yürüyüş yolu üzerinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Yürüyüş yolu üzerinde yapılan açıklamada Eğitim-İş Şube Başkanı Bilal Şener, halen devam etmekte olan bütçe görüşmeleri üzerinden hükümete sert yüklendi. Bilal Şener, “Emekçiler olarak lütuf değil, emekçiden ve halktan yana bütçe istiyoruz” dedi.
 
 
Bütçe görüşmeleri yanı sıra toplu sözleşme konusuna da değinen Eğitim-İş Şube Başkanı Bilal Şener, “AKP Hükümeti işbaşında olduğu 11 yıl boyunca demokratikleşme sözünü ağzından düşürmemesine rağmen çalışanlara demokrasinin gereği olan örgütlenme özgürlüğü ve sendikal haklardan yararlanma olanağını halen getirmemiştir. Hükümet yandaş sendikal yapıları da kullanarak, çalışanların haklarını tek taraflı olarak belirlemektedir. Tüm çalışanlar farkına varmalıdır ki, sözde toplu sözleşme, hakem heyeti, asgari ücret tespit komisyonu gibi düzenlemeler birer aldatmacadan ibarettir. Hükümet her şeyi bütçe kanununa koyduğu ödeneklerle tek taraflı olarak belirlemeye devam etmektedir. Birleşik Kamu-İş olarak bu aldatmacaya son verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
 
‘EMEKÇİDEN YANA BÜTÇE İSTİYORUZ’
 
Bilal Şener konuşmasının devamında, “Kamu çalışanlarının temsilcisi Birleşik Kamu-İş olarak, hükümetten hiç bir zaman sadece temsil ettiğimiz kitlenin sorunlarına çözüm istemedik. İşçi sınıfı bilinciyle hareket ederek, tüm işçi sınıfının ekonomik ve demokratik taleplerinin karşılanması bizim de talebimiz olmuştur. Yine emeklimizin, üretici köylümüzün, esnafımızın, işsizimizin, kadınlarımızın, gençlerimizin, engelli yurttaşlarımızın, hatta yerli sanayi ve ticaret erbabının sorunlarını da kendi sorunlarımız bildik.
Ancak 2014 bütçesinde beklentilerimizin karşılığı yoktur. Ülkemizin en önemli sorunlarından birisi işsizliktir. Hükümet 2014 yılı bütçesinde personel alımlarında kısıtlamaya gidileceğini vurgulamaktadır. Birleşik Kamu-İş olarak emeklilere reva görülen bu düzenlemeleri kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.