LPG’li araç sahiplerine uyarı

LPG’li araç sahiplerine uyarı

 Araç muayene istasyonlarında ‘Gaz sızdırmazlık raporunun aranması zorunluluğunun kaldırılmasını bir hata olarak değerlendiren Makine Mühendisleri...

 

Araç muayene istasyonlarında ‘Gaz sızdırmazlık raporunun aranması zorunluluğunun kaldırılmasını bir hata olarak değerlendiren Makine Mühendisleri Odası Başkanı Nedim Kara bu karardan dönülmesi gerektiğini ifade ederek LPG’li araç kullanan vatandaşların da her yıl kontrollerini yaptırması gerektiğini söyledi.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Kocaeli Şube Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Kara yaptığı basın açıklamasında, LPG’li araçlardan gaz sızdırmazlık raporunun kaldırılması konusunu eleştirdi. Bu karardan geri dönülmesi gerektiğini söyleyen Kara, bir an önce raporun zorunlu hale getirilmesi gerektiğini savundu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu düzenleme Genel Müdürlüğü’nün 2011 yılı Aralık ayında yaptığı düzenlemesiyle araç muayene istasyonlarında gaz sızdırmazlık raporunun aranması zorunluluğunun kaldırıldığını hatırlatan Kara, gaz sızdırmazlık raporunun bulunmamasının hafif kusur olarak değerlendirilmesinin sürücülerin keyfiyetine yol açtığını bu nedenle gaz sızdırmazlık testinde ciddi bir düşüş yaşandığını söyledi.

‘HATADAN DÖNÜLMELİ’

Gaz sızdırmazlık raporunun kaldırılmasının 200-2005 yılları arasına benzer, hatta daha vahim sonuçlar doğurmaya başladığını öne süren Nedim Kara, standartlara uygun dönüşüm yapan yetkili firmaların piyasadan silinmeye başladığını onların yerine uzman olmayan kişilerin çalıştığı denetimsiz firmaların piyasaya tekrar hâkim olmaya başladığını öne sürdü. Kamu idaresi, sektör ve halkın bu uygulamadan olumsuz olarak etkilendiğini belirten Kara, “Can ve mal güvenliği büyük riske sokulmaktadır. Kamusal denetimin bu denli etkisiz kılınmasının yarattığı sonuç yurttaşlarımızın Adana’da elim bir kaza sebebiyle hayatını kaybetmesidir. Bugün bu sonuçlarla karşılaşmamanın yegâne yolu denetimsizliğin ortadan kaldırılarak 2012 yılı başında yapılan hatadan dönülmesidir” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.