Lozan karşıtlığı Sevr yandaşlığıdır

Lozan karşıtlığı Sevr yandaşlığıdır

ADD Kocaeli Şube Başkanı Taylan Bingöl, Lozan Barış Antlaşması’nın yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Lozan karşıtlığı Sevr yandaşlığıdır” dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği - ADD Kocaeli Şube Başkanı Taylan Bingöl, Lozan Barış Antlaşması’nın 99’ncu yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Lozan karşıtlığı Sevr yandaşlığıdır” dedi. Bingöl açıklamasına özetle şu görüşlere yer verdi:

SALDIRILARIN NEDENİ

Lozan Antlaşması, Anayasa’da vurgulanan ve “değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen” niteliklerin zeminini oluşturmaktadır. Son yıllarda; yalan ve sahte tarih yazma gayretleri hız kazanmıştır. Lozan’a, Lozan’ın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve yol arkadaşı İsmet İnönü’ye yönelik çirkin ve sınır tanımaz saldırılar bu nedenledir.

LOZAN KARŞITLIĞI…

Lozan karşıtlığı, Sevr yandaşlığıdır. Bölünmek, parçalanmak ve emperyalizme yem olmaktır. Atatürk’ün kurduğu ulus devlet modelinin, çağdaş kazanımların ve Cumhuriyetin niteliklerinin tasfiye edilmesidir. Hilafetin ve saltanatın geri getirilmek istenmesidir. Milli egemenlik yerine saray ve hanedan hâkimiyetini kabullenmektir. Millilik yerine ümmetçiliktir. Siyasal dinci bir devletin inşasına yüksek sesle “evet” demektir. Çoklu hukuk sistemini benimsemektir. Hukukun üstünlüğünün yok edilmesidir. Lozan karşıtlığı; bölücü, gerici, işbirlikçi, cemaatçi, tarikatçı, PKK ve FETÖ’cü vb. yapılanmalara göz yummaktır…

 SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Lozan’ın 99. yıldönümünde; Büyük Atatürk’ün, İsmet İnönü’nün, milli kahramanlarımızın, devrim ve demokrasi şehitlerimizin manevi huzurlarında ve Milletimizin önünde bir kez daha ant içiyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti’ne, Cumhuriyetimizin çağdaş niteliklerine, Lozan’a ve Milletimize sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.