LÖSEV’de çocuklar için eğlence ve eğitime ara yok

LÖSEV’de çocuklar için eğlence ve eğitime ara yok

LÖSEV’e kayıtlı lösemili ve tedavisi bitmiş çocuklar yarıyıl tatilinde dönem derslerini destekleyecek içerikte etkinliklerle hem eğlenerek hem de öğrenerek dolu dolu bir tatil yaşıyorlar.

LÖSEV, 21 yıldır uzun süren tedavileri boyunca eğitimlerine ara veren çocuklar için eğitim faaliyetleri ile de fark yaratmaya devam ediyor. 
Eğitim dönemi boyunca sürdürdüğü “Canım Kardeşim Ders Evi” projesinde LÖSEV eğitim gönüllülerinin verdiği derslere ilave olarak tatillerde yürütülen öğrencilere özel tatil programları ile çocukların eğitim yolculukları en etkili şekilde geçirmeleri sağlanıyor.
Dönem boyunca eğitim müfredatına uygun olarak Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler gibi temel derslerin yanı sıra bireysel gelişimleri için müzik, drama, satranç gibi sanatsal eğitimler alan çocuklar, tatil boyunca gezi, sinema, tiyatro faaliyetlerine katılarak sosyalleşme fırsatı buluyorlar. Sanatla ile iç içe atölye çalışmalarının yanı sıra Meslekleri Tanıyalım Projesiyle meslekleri uzmanlarından öğrenme imkânı buluyorlar. 
EĞLENDİRİRKEN ÖĞRENMEK
LÖSEV yarıyıl tatili programıyla çocukların biryandan bir arada eğlenceli vakit geçirmelerini sağlarken diğer yandan aktivitelere katılmaları ve eğlendirici eğitimlerle bireysel gelişimleri hedefliyor. Hastalık ve tedavi sürecinde aynı kaderi paylaşan çocuklar bu çalışma ile sosyalleşirken öğreniyor, eğleniyor ve motive oluyorlar. 
Bu kapsamda İstanbul’da yaşayan lösemili ve tedavisi tamamlanmış çocuklar, tatil boyunca bir çok öğretici ve eğlenceli etkinliğe katılma şansı yakaladılar. İstanbul Akvaryum gezisi ile balık türlerini yakından tanıma fırsatı bulurken Topkapı Sarayı ve Yerebatan Sarnıcı ziyaretiyle tarihi eğlenerek öğrendiler. Beşiktaş Belediyesi’nin sömestr tatilinde çocuklar için düzenlemiş olduğu Beşiktaş Sömestr Çocuk Festivali’ni ziyaret eden LÖSEV çocukları, stem atölyesi ve bilim parkında yarıyıl tatilinin keyfini doyasıya çıkardılar.
Bu gün sağlıklarına kavuşan yüzlerce LÖSEV Genci eğitimlerini tamamladı ve farklı meslek dallarında hayata devam ediyorlar. Bu konuda çalışmalarına devam eden LÖSEV sadece maddi yardım değil sosyal desteğin ve eğitim yardımlarının da öneminin altını çiziyor ve herkesi bu çocuklara destek olmaya, hayata bağlamaya çağırıyor.losev2.jpglosev4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.