Lojistikte yabancı sermaye ülke güvenliği açısından riskli

Lojistikte yabancı sermaye ülke güvenliği açısından riskli

DİSK Nakliyat-İş Sendikası Genel Sekreteri Erdal Kopal lojistik sektöründe yabancı sermayenin ülke güvenliği için riskli olduğunu söyledi... Mars Lojistik'in de yüzde 51'i 2013'te Japon Hitachi'ye satılmıştı

1-277.jpg

 

Nakliyat-İş Sendikası’nın örgütlenme alanında yer alan lojistik sektöründe yabancı sermayenin giderek yaygınlaştığını söyleyen ve örnekler veren Nakliyat-İş Genel Sekreteri ve Gebze Şube Başkanı Erdal Kopal özetle bu iş kolundaki bu yabancı sermaye yapılanmasının ülke güvenliği için riskli olduğunu kaydetti. Kopal olası savaş veya savunma durumlarında çok büyük ihtiyaç duyulacak olan lojistik sektöründe yabancı sermayenin ortaklığa yanaşırken çoğunluk hissesine sahip olmasının riski daha da arttırdığına işaret etti.

MARS’IN YÜZDE 51’İ

JAPON HİTACHİ’NİN

 

nihat-akyol-4.jpg

“Mars Logistics ve Hitachi Transport System Ortaklığı Yeni ortağımızla büyümeye devam ettik... Dünyanın en büyük şirketleri arasında yer alan ve 103 yıllık bir sanayi devi olan Japon Hitachi bünyesinde, 1950 yılında kurulan Hitachi Transport System (HTS), 6 milyar dolar cirosu ve yaklaşık 25.000 çalışanı ile faaliyet gösteriyor. HTS, küresel büyüme stratejilerinin bir parçası olarak Avrupa, Rusya, Kuzey Amerika ve Orta Doğu için lojistik anlamda çok önemli bir pazar olarak gördükleri Türkiye’de yatırım yapma kararı alarak, güçlü alt yapısı ile sektörde öne çıkan Mars Logistics Grup’u tercih etti. 2013 Ekim ayında ortaklık görüşmelerimiz anlaşma ile sonuçlandı ve HTS, Mars Logistics Grup’a yüzde 51 pay ile ortak oldu.”

Kaynak: https://www.marslogistics.com/surdurulebilirlik_2013.pdf

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.