Logo Yazılım’da aile içi iletişim gelişecek

Logo Yazılım’da aile içi iletişim gelişecek

Logo Yazılım, 0-18 yaş arası çocukları bulunan 302 Logo çalışanı için pandemiyle önemi artan, ebeveynler ile çocukları arasındaki iletişimin geliştirilmesi için “Zor Zamanlar” adlı projesini BÇBD işbirliğinde başlattı

Logo Yazılım, Bütün Çocuklar Bizim Derneği (BÇBD) ve Logo akademi iş birliğiyle “Zor Zamanlar” adıyla özel bir projeyi hayata geçirdi. Logo Çeşitlilik ve Dahiliyet kapsamında planlanan proje,  0-18 yaş aralığında çocukları bulunan 302 Logo çalışanı için tasarlandı. İkinci yılına yaklaştığımız pandemi ile birlikte tüm hayatımızın eve sığmasıyla beraber aile iletişiminin çok daha önemli hale gelmesinin ardından ebeveynler ile çocukları arasındaki iletişimin geliştirilmesi amaçlanan proje, 19 Ekim Salı gününden itibaren başladı. Alanında uzman kişiler 11 oturum ile ebeveynlere çeşitli eğitimler verecek.

 

Logo Grup CEO’su M. Buğra Koyuncu ve Bütün Çocuklar Bizim Derneği Kurucusu ve Başkanı Leyla Tekbulut’un açılış konuşmalarını, Logo Yazılım’ın Gebze OSB’deki yerinde gerçekleşen projede ilk eğitim Fide Okulları ve bağımsız eğitim platformu Eğitimpedia’nın kurucusu, deneyimli eğitimci Ali Koç tarafından verildi.

 

SADECE ŞİRKET DEĞİLİZ

Logo Grup CEO’su M.Buğra Koyuncu proje kendileriyle ilk paylaşıldığında herkesin çok etkilendiğini, çünkü firmaların, sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa yaptıkları buna benzer çok fazla proje ben duymadığını kaydetti. Logo’yu sadece bir şirket olarak görmediğini, aslında tüm şirketler için aynı şeyi düşündüğünü belirten Koyuncu, “Şirketler modern dünyada sadece bir finansal kurum ya da çalışanlarıyla birlikte satış yapan, üreten,  kâr eden kurumlar değiller. Aynı zamanda sosyal evrimde akrabalık kurumunun yerini tutan şeyler de şirketler” dedi. Koyuncu şöyle devam etti:

 

ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

“Ben tek çocuğum dolayısıyla çok fazla akrabam yok. Ama buradaki tüm çalışma hayatım boyunca her zaman Logo'dan, Logo'daki arkadaşlarımdan yardım aldım. Utanmadım, çekinmedim ve her zaman karşılık olarak bir ilgi gördüm.
Yaklaşık iki yıldır çok zor bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde ne kadar zorlandığınızı bizzat biliyorum. Sadece evden çalışmaktan doğan mekân paylaşımı konusu değil, çocuklar okula da gidemediler. Kişisel gelişimlerinde bir takım eksiklikler kaldı. Biz de anne babalar olarak bunlarla başa çıkmak zorunda kaldık. Bir kısmımız becerdi bir kısmımız beceremedi. Ben, biz tam beceremedik, destek aldık. Bunu bence herkes öyle ya da böyle yaşıyor, hayatımızın gerçeği.

 

ÖRNEK OLACAKTIR
Logo madem bir sosyal topluluksa, bir aileyse ara sıra bizi kendimize getiren, ‘bir dakika buradaki insanlarla ilgili bir şeyler yapmamız gerekir’ diyen biri de gerekiyor. Bence BÇB Derneği’nin en önemli rollerinden birisi bu. Şimdiye kadar yaptığımız bütün projeleri takdirle karşılıyorum. Bunun da başka kurum ve kuruluşlara örnek olacağını düşünüyorum” dedi.

 

bugra-koyuncu.jpg

 

TEKRARLAYABİLİRİZ

 Bütün Çocuklar Bizim Derneği Kurucusu ve Başkanı Leyla Tekbulut 37 yıldır Logo’nun içinde yer aldığını, altı yıldır dernek ile çalışmalar sürdürdüklerini belirtip, “Güzel projeleri yaptık, inşallah bundan sonra da yapacağız” dedi. Pandemi sürecinde iş grubundan arkadaşlar ile sürekli haberleştiklerini, ‘Neden bir şey yapmıyoruz’ sorgusu üzerinden projenin türediğini kaydeden Tekbulut firma çalışanlarının da online izlediği konuşmasında, “İnşallah bu projeyi başarıyla tamamlarsak sizler de dinledikten sonra bizlere olumlu veya olumsuz geri bildirim gönderirseniz, eksiklerimizi, güçlü yanlarımızı bilirsek başka kurumlara da bilgi verebilir ve onlarla da bu projeyi tekrarlayabiliriz.

 

ÜÇ KURUMLA GÖRÜŞME HALİNDEYİZ

Şu anda üç bilinen kurumla görüşme, tartışma halindeyiz projenin tekrarı için. Hepinizi aile olarak görüyorum. Hepinize fayda sağlamasını diliyorum. Çok aykırı bir dönemden geçiyor, zor zamanlar yaşadığımızı biliyorum. Travma yaşıyoruz. Kolay kolay geçmeyecek. Etkileri de yıllarca sürecek. Birbirimize, topluma, bizden daha kötü durumda olanlara destek olacağız” diye konuştu. Tekbulut tüm katılanlara ve proje desteklerine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

 

leyla-tekbulut.jpg

 

DÖRT HAFTA SÜRECEK

Projenin ilk gününde ilk eğitim açılış konuşmalarının ardından Fide Okulları ve bağımsız eğitim platformu Eğitimpedia’nın kurucusu, deneyimli eğitimci Ali Koç tarafından verildi. Dört hafta sürecek projede seminerler online gerçekleşecek. Logo Yazılım’ın 0-18 yaş arası çocuk sahibi 302 çalışanına yönelik projede eğitimler çocukların yaş gruplarına göre, alanında uzman 11 eğitimci tarafından verilecek.

 

salon-051.jpg

egitim-006.jpg

 

Haber: Arzum KAYMIŞ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.