Liz’den edebiyata ilk üç ayda altı eser

Liz’den edebiyata ilk üç ayda altı eser

Gebzeli Şair ve Yazar Ramazan Seydaoğlu tarafından Gebze’de temmuz ayında kurulan Liz Yayınları ağustosta beş, eylülde bir kitapla edebiyat dünyasına hızlı bir giriş yaptı

1-254.jpg

 

Aslen Muş eşrafından olan Gebzeli emekli öğretmen, Şair ve Yazar Ramazan Seydaoğlu’nun şiire ve edebiyata olan ilgisi en üretken haliyle sürüyor. Şiir ve edebiyatta sivil topluma da büyük önem veren Seydaoğlu, Gebze’ye önce Gebze Şiir Meclisi’ni ardından DergiZan Uluslararası Sanatçılar Derneği’ni kazandırdı. Eserlerini bugüne kadar çeşitli yayınevlerinde bastıran Seydaoğlu bununla yetinmedi. Yine Gebze merkezli Liz Yayınları’nı kurarak yakın çevresindeki şair ve yazarların eserlerinin basımını üstlendi. Liz Yayınları temmuz ayında kuruldu. Ağustosta beş, eylülde bir kitapla edebiyat dünyasına hızlı bir giriş yaptı. Özetle; işte o eserler:

SAHİL IŞIKLARI’NIN GELİRİ BURS OLACAK

Liz Yayınları’nın birinci kitabı yayınevinin kurucusu Ramazan Seydaoğlu için yayınlandı. Seydaoğlu’nun hikayelerinden derlenen eserin tüm geliri Liz Yayınları tarafından kimsesiz çocuklara burs olarak bağışlanacak. Seydaoğlu eserini kime ithaf ettiğini de açıklamış: “Kapkaranlık bir okyanusta varlıklarıyla önümüzü yüzyıllardır aydınlatan medeniyetimizin ışıklı insanlarına ithaf olunur.”

ONUNCU ESERİ ZORLUKLAR KAĞANI

Bugüne kadar beş şiir, bir deneme, iki antroloji ve bir inceleme araştırma kitabını edebiyat dünyasına kazandıran usta isim İsmail Aykanat’ın 10’uncu eseri de şiir üzerine. Sevilen yazar ve şair Zorluklar Kağanı’nı “Yetiş Göksel Bitiğim” adlı şiiriyle başlatıp “Kanda Olsan Seninim”le tamamlarken toplam 30 şiirine yer verdi.

“GÜN - AYDINIM” GÜNAYDIN’I OLDU

1989 yılında Gebze’de dünyaya gelen Tuncay Yıldızhan’ın şiir aşkı 15 yaşında başladı. Bugüne kadar sayısız şiiri Ramazan Seydaoğlu tarafından Sakızağacı Dergisi ‘nde ardından Yazı ve Sanat Ülkesi: DergiZan’da yayınlandı. Şiirlerini ilk kez kitaplaştırırken Liz Yayınları’nı tercih etti. “Gün – Aydınım” adını verdiği eseri Yıldızhan’ın da yazın dünyasındaki günaydını oldu.

YORGUN MISRALAR’I COVİD-19

ŞEHİTLERİNE İTHAF ETTİ

Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nin sıradışı Başhekimi Mustafa Güneş tıptaki başarısını gönül verdiği şiirde de sürdürüyor. Kısa bir süre önce Prof.Dr. unvanını edinen Mustafa Güneş göreve başladıktan kısa bir süre sonra Gebze Şiir Meclisi’nin aktivistleri arasında da yerini almıştı. Yorgun Mısralar’ı her ne kadar Hükümet tarafından ülkemizde “şehitlik” unvanı üstelik hak etmelerine rağmen verilmeyenlere, “Bu kitap tüm dünyayı kasıp kavuran Covid-19 pandemisinde hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına ithaf olunur” diye atfetti. Güneş’in atıfında bir diğer incelik ise sadece ülkemizin değil dünyamızın tüm benzer şekilde hayatını kaybeden sağlıkçılarına atıfta bulunması oldu.

40 YILLIK DENEYİMLE HİKÂYELİ ŞİİRLER

 

Kırk yıllık öğretmenlik hayatında öğrencilerine hep şiiri sevdirmeye çalışan Emekli Öğretmen Seyfet Bozçalı, emekliliğin getirdiği avantajla şimdi kalem ustalığına daha fazla vakit ayırabiliyor. Bugüne kadar yayınlanmış üç eseri olan, üç eserin de yazın ortakları arasında yer edinen Bozçalı sadece şahsına ait dördüncü eseri “Çocuksu Gülüşler”de çıtayı yükseltti. Birbirinden güzel hikayeli şiirlere yer verdi. Önsözünü de, “Faydalı olması temennisiyle tüm çocuklarımıza şiirlerle dolu nice güzel gelecek dilerim” diyerek tamamladı.

KİTABINI DİLOVALI’YA BALAY

İLE BİRLİKTE DAĞITTI

İki çocuk annesi; sosyolog ve çocuk gelişimcisi öğretmen Ayşe Kaya geçtiğimiz aylarda, “Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın” denilen acıyı yaşadı ama o hala hem iki çocuk annesi, hem de sayılamayacak kadar çok çocuk annesi. “Öğretmen Değil Öğrenci Olacağım” adlı 10-14 yaş arası çocuklara uygun gördüğü eseri aslında tüm yaş gruplarına sesleniyor. Kitap muhtemelen Dilovası’nın kitaba alındığı ilk kitap olma özelliğini de taşıyor. Dilovası’nda öğretmenlik yapan Ayşe Kaya kitabını Dilovası İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay’ın desteğiyle ve rahmetli oğlunun hayrına, ilçenin çocuklarına ücretsiz ulaştırdı.

TÜM KİTAPLAR İNTERNETTE

Liz Yayınları’nın ilk altı eserinin tamamına internetten ulaşılabilecek. Kitaplar; DR Kitap, idefix.com başta olmak üzere internet üzerinden satış yapan tüm kitapevlerinden edinilebilir. (Haber Merkezi)

 

 

Anılarımızda yaşayacak

 

4-322.jpg

 

Kısa bir süre önce hayatını kaybeden yazar ve şair Öğretmen Yüksel Pekdemir de Gebze Şiir Meclisi’nin aktivistlerindendi. Ramazan Seydaoğlu, Pekdemir’i Gebze Şiir Meclisi olarak sürekli yaşatacaklarını birinci ölüm yıldönümünden itibaren çeşitli etkinliklerle anacaklarını söyledi.

YAZI VE SANAT ÜLKESİ 2’YE HAZIRLIK

 

2-642.jpg

Öte yandan şu sıralar Yazı ve Sanat Ülkesi’nin ikincisi için hummalı bir çalışma içinde olan Seydaoğlu yenilenecek olan eserde yazar ve şairlerin seçme eserlerine yer verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.