“Liyakatsiz atamaya diploma maskesi”

 “Liyakatsiz atamaya diploma maskesi”

Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Cuma Demirci, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ile AKP'li Mehmet Ali Okur'un liyakatsiz atamalarının aynı üniversiteden edindikleri diploma ile maskelendiğini söyledi

Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Cuma Demirci, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir ile üniversite arkadaşı olan AKP Kocaeli milletvekili aday adayı aynı zamanda eski milletvekili ve TÜBİTAK MARTEK Genel Müdürlüğü yapan Mehmet Ali Okur’un diplomaları üzerinden “liyakatsizlik” üzerinden yüklendi. Başkan Demirci “Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA), 35 ülkenin yükseköğretim sistemini karşılaştırıp, ‘akademik, mali, atama, özerklik’ açısından raporladı. Türkiye, liyakatsiz atamada 35 ülke içinde sonuncu olduğunu biliyor musunuz? Bunun nedeni nedir? 

“ANLIYORUZ VE GÖRÜYORUZ”
Bu sorunun cevabını bize Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir'in de üniversite arkadaşı olan AKP Kocaeli milletvekili aday adayı aynı zamanda eski milletvekili ve TÜBİTAK MARTEK Genel Müdürlüğü yapan Mehmet Ali Okur gibi isimlerin sahip oldukları diplomalar veriyor. AKP’lilerin büyük heves ettikleri üniversite mezunu olmak gayelerini para ile satılan bir kâğıt parçasından farkı olmayan diplomalar ile karşımıza çıkmaya devam ettiklerini izlemeye devam ediyoruz. Hamza Şayir gibi tıpkı Mehmet Ali Okur da Newport Üniversitesi’nden mezunmuş.  

“GENÇLER MERAK ETMEYİN”
Büyük heves ettikleri üniversite mezunu olma gayelerinin asıl nedeni liyakatsiz atamalarını maskelemek olduğunu anlıyoruz ve görüyoruz.  Şimdi soruyorum; AKP'li Okur’un TÜBİTAK MARTEK Genel Müdürlü olmasında liyakat mı yoksa AKP’li mi olması etkili? Yoksa YÖK’te denkliği olmayan ve hatta soruşturma açılan yeri bile tam olarak belli olmayan üniversitede de sahip olduğu diploma mı? TÜBİTAK gibi kuruma bu diploma ile müdürlük yapan zihniyet ile 14 Mayıs'ta hesaplaşacağız. Gençler merak etmeyin emeğiniz ile aldığınız diplomaların hakkını yedirmeyeceğiz" dedi.
Haber: Tuğçe YAKICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.