Listede Kocaeli’den 4 şirket var

Listede Kocaeli’den 4 şirket var

Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri açıklandı. Listede Kocaeli’de kurulu 4 şirket yer aldı.

TOBB ETÜ ve TEPAV işbirliğiyle TOBB’un öncülüğünde yapılan Türkiye’nin en hızlı büyüyen şirketleri araştırmasının sonuçları belli oldu. En hızlı büyüyen 100 şirketin içinde yazılım-bilişim sektöründen 19 firma yer aldı. Bu sektörü 11 şirket ile makine ekipman imalatı izledi. İlk 100’deki şirketler, Türkiye’den 13 kat daha hızlı büyüdü. Çalışma sonucunda listeye 29 ilden 32 ayrı sektörden şirket girdi. En hızlı büyüyen şirketlerin 33’ü İstanbul’dan, 14’ü Ankara, 9’u İzmir’den, 4’ü ise Kocaeli’den çıktı.

 

ÇEŞİTLİ GÖSTERGELERLE TÜRKİYE 100

2021 yarışmasında 32 farklı sektörden şirketler en hızlı büyüyen 100 arasına girdi. En fazla şirket sırasıyla bilgisayar programlama ve danışmanlık, makine ve ekipman imalatı; toptan ticaret; fabrikasyon metal ürünleri; bilgisayar, elektronik ve optik ürünler; mimarlık-mühendislik sektörlerinden oldu. En hızlı 100 şirketin 76’sı 78 farklı ülkeye ihracat yapıyor. En fazla ihracat yapılan ülkeler Almanya, Birleşik Krallık, Azerbaycan, İtalya, Fransa, Suudi Arabistan, ABD, BAE, Bulgaristan, Hollanda, Irak ve İsrail olarak sıralandı.

 

ORTALAMA YAŞI 42 OLARAK BELİRLENDİ

Şirketler salgın döneminde uzaktan çalışmaya uyum sağladı. 67’si kamu desteklerinden yararlandı. CEO’ların ortalama yaşı 42 olarak belirlendi. 10 şirketi ise kadınlar yönetiyor. Listedeki 100 şirketin 85’inde yetkili kişiler en az üniversite mezunu. 89 şirkette çalışanlara yönelik eğitim programları uygulandı. Bir başka ilginç gösterge ise 100 şirketten 39’u çalışanlarının kendi işlerini kurmasına yardım etmesi oldu. Şirketlerin 48’i özkaynaklarına dayalı çalışıyor. Firmaların 60’ı gelecek bir yıl içinde finansman arayışında olacağını, yüzde 41,7’si finansman ihtiyacının 10 milyon TL ve üstünde olacağını belirtti. Hızlı şirketlerin yaş ortalaması 11,2 yıl olarak belirlendi.

 

sirket.jpg

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.