Lavantanın büyülü dünyasına davet ediyorum

Lavantanın büyülü dünyasına davet ediyorum

İzmit Belediyesi’nin Durhasan Mahallesi’nde düzenlediği Lavanta Şenlikleri yüzlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. İzmitlilerin doyasıya eğlendiği etkinlikte konuşan Başkan Hürriyet, “Sizleri, lavantanın büyülü dünyasına davet ediyor, bu şenlikle birlikte kalplerimizi lavanta kokularıyla doldurmayı umut ediyorum.” Dedi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle organize edilen Lavanta Şenlikleri Durhasan Mahallesi’nde bulunan lavanta bahçesinde başladı. Yüzlerce vatandaşın bir araya gelerek keyifle vakit geçirdiği Lavanta Şenlikleri’nde İZGİM ve İZMEK kadınları el emeği ürünlerini sergilerken workshoplar gerçekleştirdi. Oyun alanlarında çocuklar gönüllerince eğlenirken, gençler mor renge bürünen ve dekorlarla süslenen lavantalar arasında fotoğraf çektirip gölgelik alanlarda güzel günün tadını çıkardılar. Büyük emekle hazırlanan Lavanta Bahçesi her gün vatandaşların ziyaretine açık olacak.

izmitliler-buyuleyici-atmosferiyle-lavanta-senliklerinde-bulustu-2.jpg

HÜRRİYET, “KIRSAL TURİZMİ ÖNEMSİYORUZ”

Programda bir konuşma yapan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, “Biz bugün bu büyülü bahçede sizlerle bir araya gelmek istedik. Lavanta aromatik bir bitki. Hem ilaç hem kozmetikte yeri çok kıymetli. İnsanı rahatlatan, cıvıl cıvıl yapan; rengi ve kokusuyla bulunduğu alana neşe katan bir ürün. Türkiye’de ve dünyanın öbür ucunda televizyonlardan lavanta bahçelerini izleriz. Oralara gidemeyen insanlar olabilir diye İzmit’te de lavanta bahçemiz olsun istedik. Tarım alanlarına da dikkat çekmek istiyoruz ve köylerimizin gelişmesi, kırsal turizmin gelişmesi için bu tarz sosyal alanlar katmaya çalışıyoruz.

izmitliler-buyuleyici-atmosferiyle-lavanta-senliklerinde-bulustu-5.jpg

“İZMİT’İN TOPRAĞI ÇOK KIYMETLİ”

Göreve geldiğimizden itibaren “Üreten Belediye İzmit Belediyesi” vizyonuyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar atıl olan bütün arazilerimizi tarıma açtık. Kenarda duran; ekilmeyen, biçilmeyen bütün arazilerimizde şu anda tarım yapar hale geldik. Çünkü toprak gerçekten büyük zenginlik. Bu zenginliği ekmez, biçmezsek Türkiye kalkınamaz. Türkiye’yi üretim kurtaracak, tarım kurtaracak. İthalat değil üretmek kurtaracak. İşte bu şiarla bütün alanlarımızda çeşitli sebze meyveler ekiyoruz. Alternatif tarım ürünlerinin üretimini yapıyoruz. İzmit’in toprağı gerçekten çok değerli.

“288 TON ÜRÜN ALDIK”

Şimdiye kadar Çayırköy, Durhasan, Karaabdülbaki, Emirhan, Kozluca, Kaynarca, Yenice, Düğmeciler Mahallelerimizde toplam 102 dönüm alanda tarım uygulamaları başlattık. Ve son iki sene içerisinde bu tarlalarımızda domates, marul, roka, tere, biber, patlıcan, buğday, bal kabağı, fasulye, elma, ayva, hurma, mısır ve mısır silajı, salatalık, ıspanak ve Aronya gibi gibi toplamda 288 ton ürün almayı başardık. Emek veren tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

izmitliler-buyuleyici-atmosferiyle-lavanta-senliklerinde-bulustu-8.jpg

“SANKİ BİR MASAL BAHÇESİNDEYİZ”

Bu üretim gayemize ve çabamıza Lavantayı da katmıştık. Aslında tarlamız çok genç ve taze. Bundan 5 yıl sonra bu lavanta tarlası çok daha güzel bir hale gelecek. Genç olmalarına rağmen iyi bakınca bir anda açtılar. Dört sene önce de 3 cins lavanta çeşidi ile lavanta yetiştiriciliği çalışmalarına başladık. Önce Durhasan Solaklar bölgesinde, sonra Karaabdülbaki Köyü’müzde ve son olarak da Çayırköy’deki Lavanta Parkı’mızda lavanta fidelerimizi toprakla buluşturmuştuk. Şimdi ise toprak bize vefasını o kadar güzel gösterdi ki, Görüyorsunuz sanki bir masal bahçesinde gibiyiz.

“LAVANTANIN BÜYÜLÜ DÜNYASINA DAVET EDİYORUM”

Bu güzel lavanta şenliklerimizin oluşmasında büyük gayret sarf eden, emek veren, alın teri döken Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüze, başkan yardımcımızdan müdürümüze, lavanta fidelerini toprağa eken büyüten, bakımlarını yapan tüm arkadaşlarımıza, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze ve muhtarımıza canı gönülden teşekkür etmek istiyorum. Ellerine, emeklerine sağlık. Sizleri, lavantanın büyülü dünyasına davet ediyor, bu şenlikle birlikte kalplerimizi lavanta kokularıyla doldurmayı umut ediyorum.’’ Tuğçe Yakıcı

izmitliler-buyuleyici-atmosferiyle-lavanta-senliklerinde-bulustu-12.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.