Lastik sözleşme taslağı pazartesi açıklanacak

Lastik sözleşme taslağı pazartesi açıklanacak

Pirelli, Prometeon, Brisa, Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarındaki 6 bin işçiyi ilgilendiren grup toplu iş sözleşmesi taslağı tamamlandı. Fabrikalarda yetki belgesi gelmesi halinde taslak pazartesi günü kamuoyuna açıklanacak.

Lastik sektörünün en önemli üreticileri olan Pirelli, Prometeon, Brisa, Goodyear Adapazarı ve İzmit fabrikalarında çalışan 6 bin işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri için hazırlıklar tamamlandı. Lastik-İş Genel Merkezi, Kocaeli ve Adapazarı Şube yönetimi bir araya gelerek taslak ile ilgili son çalışmaları yaptı. Fabrikaların yetki belgesi gelmesi halinde pazartesi günü saat 10.00’da Lastik-İş Sendikası’nın oteli olan Tryp By Wyhndham’da yapılacak lansman ile toplu sözleşmenin ayrıntılarının kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor. Ancak yetki belgeleri gelmezse bu tarih ertelenebilir.

 

MERKEZ VE İKİ ŞUBE

Lastik-İş Genel Başkanı Alaattin Sarı başkanlığındaki toplantıda ücret, sosyal yardım ve düzenleyici hükümler tartışıldı. İşçilere dağıtılan talep formlarından gelen talepler ile ilgili Toplu Sözleşme Daire Başkanı Üzeyir Ataman bilgiler verdi. Ataman, işçilerin taleplerini, beklentilerini tek tek yapılan analizlerle ortaya koydu. Toplantıda ortaya çıkan sonuç çerçevesinde Lastik-İş Genel Merkezi taslağa son şeklini vererek pazartesi günü kamuoyu ve işçilerle paylaşacak. Sendika tarafından hazırlanan taslak ile ilgili net bir açıklama yapılmadı. Ancak Lastik-İş’in yüksek enflasyon nedeniyle işçinin satın alma gücünü korumak ve asgari ücrete yapılan yüzde 50 zam nedeniyle ücretlere ortalama yüzde 50 zam talep etmesi bekleniyor.

 

GOODYEAR GELECEK Mİ?

Lastik grup toplu iş sözleşmesinden geçtiğimiz dönem masadan ayrılan Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarının bu dönem masaya gelip gelmeyeceği henüz kesinleşmedi. Lastik-İş, fabrika masaya gelmemesi halinde aynı taslağı sunacak. Lastik-İş geçtiğimiz dönem de Goodyear, Brisa, Pirelli ve Prometeon’un imzaladığı toplu iş sözleşmesinin altına imza atmıştı.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.