Lastik İş'te toplu iş sözleşmesi hazırlıkları başladı

Lastik İş'te toplu iş sözleşmesi hazırlıkları başladı

Lastik-İş Goodyear, Pirelli, Prometeon ve Brisa işyerlerinde çalışan üyeler için yeni dönem toplu iş sözleşmesi hazırlıklarını başlattı.

Sözleşme bu kapsamda tüm işyerlerinde çalışan işyeri sendika temsilcileri ile sendikanın Kocaeli ve Adapazarı şube yöneticileri Genel Merkez Yönetimiyle birlikte Başiskele’de bulunan TRYP By Wyhndham otelinde toplanarak durum değerlendirmesi yaptı. Yaklaşık 6 bin işçi için yürütülecek toplu iş sözleşmesini ücret, sosyal yardım ve düzenleyici hükümleri tartışıldı. Toplantıda Toplu Sözleşme Dairesi Müdürü Üzeyir Ataman, işçilerin doldurduğu talep formları ve toplu sözleşme sürecinin gelişmesi hakkında bilgiler verdi. Toplantıya katılanlar toplu iş sözleşmesine ilişkin tespit beklenti ve yorumlarını dile getirdi.

DÖNEMİN ZORLUKLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Toplantıda ortaya çıkan genel eğilimlere göre hazırlanacak taslağın görüşülerek teklife dönüştürülmesine karar verildi. Toplantıda konuşan Genel Başkan Alaaddin Sarı, içinde bulunduğumuz dönemin zorluklarına dikkat çekerek "Bilinçli ve kararlı bir şekilde mücadele etmekten başka çaremizin yok. Türkiye’deki enflasyon başta olmak üzere; işçilerin satın alma gücünü gerileten her türlü gelişmeye karşı haklarımızı korumak için mücadele etmemiz gerekiyor" dedi. Toplu sözleşme teklifinin ocak ayının son haftası içinde tamamlanarak işverenlere sunulması kararlaştırılarak toplantıya son verildi.

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.