Lastik işçisinden alkışlı ek zam eylemi

Lastik işçisinden alkışlı ek zam eylemi

Lastik-İş Sendikası Brisa, Pirelli, Prometeon, Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarında çalışan yaklaşık 5 bin işçi için yüzde 25 ek zam istedi.

Lastik-İş Sendikası Brisa, Pirelli, Prometeon, Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarında çalışan yaklaşık 5 bin işçi için yüzde 25 ek zam istedi. İşverenin sendikanın zam talebine olumlu cevap vermemesi üzerine bugün Pirelli fabrikası işçileri vardiya değişiminde alkış eylemi gerçekleştirildi.

 

Lastik-İş Sendikası, ocak ayında örgütlü olduğu Brisa, Pirelli, Prometeon, Goodyear İzmit ve Adapazarı fabrikalarında alım gücünün düşmesi ile ek zam için çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda fabrika üst düzey yöneticileri ile görüşme yapıldı ancak bir sonuç alınmadı. Bunun üzerine 5 işletmede bugün saat 16.00 itibariyle alkış eylemi gerçekleşti. Yüzde 25 oranında ek zam isteyen sendika, taleplerinin kabul edilmemesi halinde eylemlerini büyütmesi bekleniyor.

YÜZDE 25 EK ZAM

Lastik-İş Sendikası, geçtiğimiz yıl yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde ikinci yılın ilk 6 aylık diliminde enflasyon oranında zam talep etmişti. TÜİK’in verilerine göre yüzde 15,4 olan son 6 aylık enflasyonun gerçekleri yansıtmadığını belirten sendika bunun üzerine işçilerin alım gücünü yükseltmek için harekete geçti. Sendika 5 işletmede çalışan yaklaşık 5 bin işçinin ücretine yüzde 25 oranında ek zam yapılmasını istedi.

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.