Lastik-İş yüzde 50 zam istiyor!

Lastik-İş yüzde 50 zam istiyor!

Lastik İş Sendikası toplu iş sözleşmesi ile ilgili rakamları açıkladı. Lastik-İş, işçisi ücretlerine ilk 6 ay yüzde 50 istendiği açıklandı.

Lastik İş Sendikası yeni dönem toplu iş sözleşmesi için Tryp By Wyndham Otel'de bir toplantı düzenleyerek sözleşme taslağını açıkladı. Konuşmasına, otomotiv ve lastik sektöründeki küresel trendlere ilişkin verileri paylaşarak başlayan Sarı, lastik işçileri için bugüne kadar elde edilen kazanımlardan da bahsetti. Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı ilk 6 ay taleplerinin yüzde 50 olduğunu açıkladı

 

"TASLAĞI BİRAZ GEÇ OLUŞTURDUK"

Taslağı geç oluşturduklarını ifade eden Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, "Bu taslak sürecinin oluşmasında geçen süreci. Bu toplu sözleşme sürecinde biz neler talep edeceğiz. Bu pazar payında en fazla çalıştığımız işletmeler ne kadar bu pazar payında olduğunu açıklayacağız. Bir taslak oluşturduk. Bu sene taslağın oluşması verilme sürecine baktığımız zaman burada lastik iş sendikasının politikası gereği taslağı biraz geç oluşturduk. İyi ki taslağı geç oluşturduk. Erken oluşturmuş olsaydık enflasyonları gördük nasıl arttığını. Geç olmasının sebebi tamamen lastik iş sendikamızın politikalarından dolayı olmuştur. Türkiye'de ilk defa geçen dönem lastik iş sendikası olarak ilk defa toplu sözleşme sürecini basınla buluşturuyor. Açık şeffaf hiçbir şekilde soru işareti olmayacak şekilde anlatıyoruz. Lastik İş Sendikasının özelliğidir bu. Gelecek 15 yılda yoldaki araç sayısının yüzde 80 artacağı tahmin ediliyor. Bu tahmine göre 2050 yılında 3 milyar civarında otomotiv olacağı öngörülüyor bu da lastik ihtiyacını gösteriyor" dedi.

 

TALEPLERİNİ AÇIKLADI

Sarı sözlerinin devamında sendika olarak taleplerini sıraladı; “Üretim İşçisi için, İlk 6 ay yüzde 50, İkinci 6 ay enflasyon oranı artı 4,45 ve bin lira olacak, üçüncü 6 ay enflasyon oranı artı 5,56 ve bin lira, dördüncü 6 ay enflasyon artı 6,67 ve bin lira artış talebimiz var. Ayrıca yıllık izin, bayram ve yakacak ücretlerinde yüzde 79, yemek yardımında yüzde 107, ölüm yardımında yüzde 91, doğum yardımında yüzde 83 öğrenim yardımı yüzde 80 oranlarında taleplerimiz var. Destek işçisi için ise birinci altı ay yüzde 50 artı saat ücreti, ikinci altı ay enflasyon artı 4,45 ve bin lira, üçüncü 6 ay enflasyon artı 5,56 ve 1250 lira, dördüncü 6 ay ise enflasyon artı 6,67 ve 1500 lira artış talep ediyoruz" diye konuştu. Ayrıca Genel Başkan Alaaddin Sarı Goodyear ile ayrı masaya oturacaklarını dile getirdi.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.