“Lanet olsun sizin zihniyetinize!”

“Lanet olsun sizin zihniyetinize!”

Gelecek Partisi İzmit İnsan Hakları Başkanı Onur Kandemir, Her gün yeni bir kadın cinayeti ile uyanmaktan, bu vahşetleri TV kanallarında haber sitelerinde görmekten bıktıklarını belirterek, “Lanet olsun zihniyetinize” dedi.

Gelecek Partisi İzmit İnsan Hakları Başkanı Onur Kandemir kadın cinayetlerine ilişkin olarak bir açıklama yaptı.

 Bu ülkede üç kadın daha katledildi diyerek basın açıklaması yapan Onur Kandemir, şu görüşlere yer verdi:

“Kadın cinayetlerinde sözün bittiği yerdeyiz.! Akademisyen Aylin Sözer yanarak, Malatya’da 38 yaşındaki Selda Taş ile Gaziantep’te Vesile Dönmez silahla vurularak katledildiler... Öncelikle merhumelere Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. Tüm kadınlardan özür dilerim bu kadar insanlıktan nasibini almamış vicdan ve merhamet yoksunu psikopatlardan sizleri koruyamıyoruz. Şunu belirtmek istiyorum şiddetin dini dili ırkı mezhebi veya siyasi yönü olamaz. Sadece kadına şiddet değil, şiddetin hiç bir türlüsü kabul edilemez. Öncelikle şunu tüm kesime entegre etmeliyiz. Kadın insandır, kadın eştir, kadın annedir. Bizler cennet annelerin ayakları altındadır diyen bir peygamberin ümmetiyiz başımızın üstünde tutmamız gereken kadınların hayatlarının kararmasını izliyoruz. Bu katliamların önüne geçmek zorundayız kadınlara daha yaşanılabilir bir ortam yaratmak bizim elimizde.

YASAL DÜZENLEMELERİ YAPMALIDIR

Kadınların dolmuşa bindiğinde şoförün kapıyı kapatıp, gaza basarak ıssız bir yere götüreceği korkusuna kapılmadan, bu korku yüzünden tek kalmamak için son inenle birlikte inmek zorunda kalmadan, ıssız bir sokakta iki adımda bir arkasına tedirginlikle bakmadan, arkasından gelen kişinin adımlarının temposuna kulak kesilmeden, yanından geçen birinin kendisine taciz edebileceği endişesi olmadan, evde, sokakta, işyerinde güvenle yaşayabilmesi gerekmektedir. Bunun için devletimiz çağdaş bir sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirmeli, bu konuda gerekli olan hassasiyeti göstererek; eğitim çalışmaları ve yasal düzenlemeleri yapmalıdır.

ERKEK EGEMEN SİSTEM SORUMLUDUR

Namus cinayeti diye adlandırılan cinayetler,  kadına yönelik şiddetin en zalim boyutudur ve temel insan hakkı olan yaşam hakkının ihlalidir. Tüm insanlar eşittir hakları da eşittir cinsiyet bir üstünlük olarak görülemez.  Günümüzde dünyada ve Türkiye’de Kadına yönelik şiddet ve katliamlar gittikçe artmakta, yaşamın bütün alanlarını tehdit etmektedir. Erkek egemenlikçi kapitalist sistem kadına yönelik baskı, şiddet ve katliamların esas sorumlusudur. Son yıllarda ülkemizde kadın katliamlarındaki artışın sosyal, ekonomik, kültürel birçok nedeni vardır ama hiç bir neden bu katliamları meşrulaştıramaz. Öncelikle hükümetin bu tür olaylara daha alaka göstermesi ve gerekli tedbirleri bir an önce alması gerekmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.