‘LAİK DEVLET ASKIYA ALINDI’

‘LAİK DEVLET ASKIYA ALINDI’

 Paketi eleştiren Şube Başkanı Bilal Şener, “Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı sözde Demokratikleşme Paketi çerçevesinde devlet memuru kadınların...

 

Paketi eleştiren Şube Başkanı Bilal Şener, “Başbakan Erdoğan’ın açıkladığı sözde Demokratikleşme Paketi çerçevesinde devlet memuru kadınların türban ve benzeri dini kıyafetlerle görev yapabilmelerine olanak tanıyan düzenlemeler ile milyonlarca ilkokul öğrencisine her sabah ders saati başlamadan önce okutulan andımızı yasaklayan düzenlemeler yürürlüğe girdi. Söz konusu sorumsuz düzenlemelere göre, laik devlet fiilen askıya alınarak devletin başına türban, bedenine çarşaf sarılmış ve yine Türk ulusu kavramı hükümet eliyle utanılması gereken bir aidiyet olgusu olarak ilan edilmiştir” dedi.

“DİN İSTİSMARI KALICI OLAMAZ”

Şener açıklamasının devamında hükümete yüklenmeye devam ederek, “Gelinen aşamada hükümet, yargıyı hükümranlığı altına almasının verdiği rahatlıkla yıllardır her türlü manipülasyon ve gayri ahlaki tasarruflarla yıkmak için uğraş verdiği laik devlet modelini askıya almayı başardı. Din istismarcısı siyasi anlayış bu topraklarda asla kalıcı olmayacak. Bu kabul edilemez cüretin, karanlığın aydınlığa açtığı savaşın finali olduğunu sananlar yanıldıklarını yaşayarak görecekler. Türkiye Cumhuriyeti'nin Ortaçağ karanlığına teslim olmasına asla izin vermeyeceğiz. Laik devleti askıya alan AKP ve yandaşları, bu sorumsuzluluğun sonuçlarını göğüsleyemeyecek” diye konuştu.

‘YARGIYA TAŞIYACAĞIZ’

 

Demokratikleşme paketi ile gelen düzenlemeyle birlikte ilkokullarda okutulan andımızın da kaldırılmasına değinen Şener, “Andımızın kaldırılmasını kınıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün mayasını kardığı, laik, demokratik, üniter Türkiye Cumhuriyeti projesini yok etmeye, AKP ve yandaşlarının gücü yetmez. İşin en acı tarafı, kamu vicdanını derinden yaralayan bu kabul edilemez saldırının devleti yöneten kadrolar eliyle yapılmış olmasıdır.  Türk ulusunun kalbinin dokunulmaz bir köşesinde yaşattığı, eşsiz devlet adamı, büyük kurtarıcı Atatürk’e ve devrimlerine yönelen bu büyük ihanet amacına ulaşamayacaktır” diyerek sendika olarak andımızın kaldırılması ve kamuda türban özgürlüğü uygulamalarını yargıya taşıyacaklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.