Lağım akıyor mikrop yakıyor İSU bakıyor!

Lağım akıyor mikrop yakıyor İSU bakıyor!

Gebze’nin Cumhuriyet Mahallesi, Kubilay Caddesi üzerinde geçen yıl yapılan kanalizasyondan lağım akıyor. İSU’nun 15 aydır seyirci kaldığı vakada sinek istilasına uğrayan vatandaş isyan etti

Dünyamız ve ülkemizin Koronavirüs ile mücadele ettiği içinde bulunduğumuz süreçte yerel yönetimlerin halk sağlığına ilişkin duyarsızlıkları pes dedirtir boyutta. Gebze’nin Cumhuriyet Mahallesi, Kubilay Caddesi üzerinde geçtiğimiz yıl bahar aylarında yapıldığı söylenen lağım çalışması iki haftasını doldurmadan lağım akıtırken sorunun çözümü için çalmadık kapı bırakmayan vatandaşlar isyanda. Mahalle sakinlerinden Emine Karaca sivrisinek birikiminden ötürü mikrop da kapmaya başladıklarını kaydedip şunları söyledi:

KOMŞUNUN ÜZERİNE ATTILAR

Cumhuriyet Mahallesi Kubilay Caddesi üzerinde 14-15 ay önce yapılan kanalizasyon çalışmasından tam 10-12 gün sonra, tam kapı girişimizin önünden lağım suyu çıkmaktadır. 15 aydır sürekli İSU Gebze’yi aramamıza rağmen sözde gelip bakarak bir çözüm bulunamamıştır. Bizlere, bu akan suyun İSU’nun işi olmadığını söylediler, komşulardan geliyormuş. Hâlbuki öyle bir durum yok. Sadece gelip vidanjörle kanaldan su çektiler ve iki sefer kuka atıldı. Konuyu komşunun üzerine atıp, zabıtayı aramamızı söyleyip, ‘Yapabileceğimiz bir şey yok’ deyip gittiler. Ardından komşumuz kendisi Pimaş alıp yaptı ki sorun komşumuzdan değil.

KAMERA İLE BAKILINCA…

Su miktarında  hiçbir azalma olmadan daha fazla miktarda akmaya devam ediyor. 15 aylık süre sonunda, ‘Artık Ankara’ya yazacağız. Yeter beklediğimiz’ dedikten sonra, üç hafta önce İSU’dan Kerim Bey geldi ve, ‘Kamera ile bakalım’ dedi. Bu 15 aydır Kerim Bey hariç nasıl kimsenin aklına gelmiyor, çok ilginç.

Kamera ile bakıldı ve 15 ay önce çalışma yapılan Kubilay Caddesi’nde iki yerde sorun görüldü. Birinci yeri kazıp yapmaya çalıştılar fakat yine sonuç alınamadı. İkinci sorun olan yere henüz bakılmadı. Keyifleri gelince oraya da bir ara bakarlar sanırım. Hatta 11 Ağustos’ta tekrar kamera gelecekmiş, yine bakacaklarmış. Geçen hafta söylenen bu ama oyalama var. Koca Gebze’de İSU’nun kamerası yok, İzmit’ten isteniyormuş. Lağım hala akıyor.

HER YERİMİZ KABARDI

Bu korona zamanında kendimizi zorlukla korumaya çalışırken lağımdan, pislikten eve zor giriyoruz. Sivrisinekten geçilmiyor, her yerimiz kabardı.

Sinek ilacı parası vermekten yorulduk. Belki mahallede korona olan birini ısırıp bize gelecek o sinekler ya da bu pislikten bu sıcakta başka hastalıklar çıkacak.

Konu ne Gebze Belediyesi’nin, ne İSU’nun, ne muhtarın umurunda bile değil.

15 aydır bizi resmen oyalayarak gün geçirmek peşindeler ama İSU’nun taşeron firması iş yapıyor diye, parasını alıyor tabi. Bu akan suyun nereden geldiği nasıl bulunamaz, çok garip. Bu işi bilmiyorlarsa devletten nasıl para alabiliyor bu taşeron firmalar.

SORUMLUSU KİM OLACAK

Yapamayacaklarsa başka illerden, daha işten anlayan mühendisi ya da jeoloji bilimcisi falan gelsin, belki iyi bir kaynak suyu falandır. 3 hafta önce ‘Sorun burada’ diye kazdıkları yeri sanki sorun çözülmüş gibi, asfaltladılar. Yazık değil mi o asfalta? Ayrıca bu su yola akıyor. 2018’de hafriyat sonucu yıkılan yol, evimizin uçuruma gitmesine ramak kala zorla yaptırılmıştı. 20 metre yükseklikte yapılmış olan taş duvardan, sızıntı şeklinde su çıkıyor. Bu yol yine çökerse, evimiz ve biz kurtulamazsak kimler sorunlu olacak?” (Haber Merkezi)akiyor.jpgmikrop.jpgyara-bere.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.