Kuzey Marmara otoyoluna helikopterli denetim

Kuzey Marmara otoyoluna helikopterli denetim

İstanbul ile Anadolu arasındaki ulaşım ağının en önemli güzergâhlarından birisi haline gelen Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kocaeli kesimi, Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından havadan helikopterle denetlendi.

TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu'nun yükünü önemli ölçüde azaltan Kuzey Marmara Otoyolu, Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Ekipleri tarafından havadan helikopterle denetlendi. Kazaları önlemek ve yolda güvenliği sağlamak amacıyla gerçekleştirilen denetimlerde 745 araç kontrol edildi. 

 

20 ARACA İDARİ CEZA

Kuzey Marmara Otoyolunun 113 Kilometresinde yapılan denetimler esnasında, sağ şerit veya bankette uygunsuz durumda bekleme', 'ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı', 'tehlikeli şerit değiştirme', 'hatalı sollama', 'hız sınırını aşma', 'yakın takip ve karayolunda zorunlu haller dışında duraklama' gibi çeşitli maddelerden 20 araca 12 bin 598 TL idari ceza uygulandı.

 

ARANAN 2 KİŞİ YAKALANDI

Yine yapılan denetim ve kontrollerde, 8 araç trafikten men edilirken, havadan yapılan denetim esnasında, tespit edilen 1 trafik kazası hemen yol üzerindeki ekiplere bildirildi.  Kural ihlali yaptıkları tespit edilerek, yol üzerinde uygulama yapan ekiplere bildirilen araçlarda yapılan kontrollerde ise çeşitli suçlardan hakkında yakalama kararı bulunan 2 kişi yakalandı.

 

Haber: Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.