Kütüphane binasında inceleme yaptı

Kütüphane binasında inceleme yaptı

Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Sultan Orhan Mahallesi’nde ki yeni kütüphane binasında incelmelerde bulundu.

Sultan Orhan Mahallesi’nde daha önce Fetö terör örgütüne ait olup, Kaymakam Mustafa Güler’in girişimleri sonucunda Kaymakamlığına tahsis edilen bina İlçe Halk Kütüphanesi olarak kullanılacak.  

Kaymakam Mustafa  Güler Kültür Turizm Bakanlığınca onarımına başlanılan binada incelemede bulundu.

ÖDENEK VERİLDİ

Bir süredir inşaatı yavaşlayan kütüphane binasında 2020 yılı ödeneklerinin serbest bırakılmasıyla çalışmalar hızlandı. Güçlendirme çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan binanın onarımının Temmuz ayı sonuna kadar bitirilmesi bekleniyor. Tamamlandığında yaklaşık 2600 m2 lik bir alana sahip olacak kütüphanede her yaşta çocuk ve yetişkinlere hizmet verecek modern kütüphanecilik hizmetlerinin sunulacağı bir bina olacaktır.

84.000 öğrencisi bulunan ilçede çok önemli bir ihtiyacını karşılayacak Halk Kütüphanesi binasının tamamlanabilmesi için gerekli çalışmaları yakından takip eden Kaymakam Mustafa  Güler bu konunun ilçe için çok önemli olduğunu bu nedenle inşaat işlerini yakından takip ettiğini ifade etti.

 

ÇOCUKLAR VE GENÇLERE HİZMET VERECEK

 

Yaz aylarında binanın iç donanımı da tamamlanarak Gebzeli çocuklar ve gençlerin hizmetine sunulacak olan Kütüphanenin 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı başına yetiştirilmesi için yüklenici firmaya gerekli talimatları veren Kaymakam Güler Halk Kütüphanesi yetkililerine konuyu yakından takip etmelerini ve herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi talimatını verdi.2-522.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.