Kuşkan'dan demokrasiye davet

Kuşkan'dan demokrasiye davet

 CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, 27 Ekim'de yapılacak ön seçimde tüm partilileri oy kullanmaya ve ‘demokrasi bayramı'na katılmaya davet...

 

CHP Kocaeli İl Başkanı Yalçın Kuşkan, 27 Ekim'de yapılacak ön seçimde tüm partilileri oy kullanmaya ve ‘demokrasi bayramı'na katılmaya davet etti.

CHP Kocaeli İl Örgütü'nün haftalık yönetim kurulu toplantısı önceki akşam parti binasında gerçekleştirildi. Toplantıdan önce basın mensuplarıyla bir araya gelen il başkanı Yalçın Kuşkan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İlk olarak 27 Ekim Pazar günü yapılacak olan ön seçimle ilgili konuşan Kuşkan, “CHP bir bayram sürecini devam ettiriyor. Bu bir demokrasi bayramı. Adaylar üyelerin eğilimiyle sıralanacak. Bunu önemsiyorum. CHP'nin değerli üyelerinin 7 ilçede sandık başında olmaları önemli. Sandık başına gelmelerini rica ediyorum. Bu sürecin CHP için hayırlı ve demokratik bir süreç olacağını düşünüyorum” dedi.


CİVELEK'E TEPKİ GÖSTERDİ
AKP İl Başkanı Mahmut Civelek'in CHP'lilerin kent bayramlaşmasına katılmamasını eleştirmesine ve kendilerini 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine davet etmesine tepki gösteren Kuşkan, “Bizim alternatif bayram kutlamamız yok. Biz parti içinde kendi belirlediğimiz tarihlerde bayramlaşma programı yapıyoruz. CHP'de bu 90 yıldır yapılıyor. CHP'nin kurumsal bir kimliği var. Biz alternatif bir bayramlaşma organize etmedik. Ama bazı dernekler bizi davet etti, bazı partililer de katıldı. Burada bir sorun yok. Kent bayramlaşmasını kent konseyi organize ettiği sürece orada olmayı uygun bulmuyorum. Bu siyasi bir karar” açıklamasında bulundu.


TAKLİT ETMEYE ÇALIŞIYORLAR
CHP'nin cumhuriyet değerlerine önem veren 90 yıllık bir çınar olduğunu söyleyen Kuşkan, “Biz 29 Ekim'i AKP kutlamazken de kutlayan bir partiyiz. Biz bu bayramı büyük bir içtenlikle kutlayan bir partiyiz. Önemli olan Civelek'in daveti değil, bizim ne düşündüğümüz. Onlar 29 Ekim'e yeni ayılmış olabilir ama CHP bu işin bilincinde. Cumhuriyetin kazanımlarının öneminin farkındayız. AKP çelenk koymuyor. Valilik, Büyükşehir ve donanma komutanlığı koyuyor. CHP ise içinden geldiği için çelenk koyuyor. CHP'nin cumhuriyete verdiği önemi taklit etmeye çalışıyorlar. Biz hep birlikte cumhuriyet yürüyüşleri yaptık. Yavuz hırsız ev sahibini bastırıyor” diye konuştu.

VEKİLLERİN GÖREVLİ OLDUĞU İLÇELER

Öte yandan hangi milletvekilinin nerede görevli olduğu belirlendi. İşte milletvekillerinin görevli olduğu ilçeler, sorumluları, seçimin nerede ve kaç üyeyle yapılacağını gösteren tablo;

ÇAYIROVA: Tekirdağ milletvekili Emre Köprülü, il yöneticisi Nuri Kaymak, ilçe yöneticisi Murat Baykara. Mustafa Necati Ortaokulu'nda yapılacak seçimde, 5 sandıkta bin 406 üye oy kullanacak.  

DARICA: İstanbul milletvekili Melda Onur, il yöneticisi Ahmet Özmet, ilçe yöneticisi Cengiz Altun. İlçe binasından yapılacak seçimde, 6 sandıkta bin 630 üye oy kullanacak.

DERİNCE: İstanbul milletvekili Süleyman Çelebi, il yöneticisi Ali Akagündüz, ilçe yöneticisi Bilgin Baldan. Derince Gar Binası'nda yapılacak seçimde, 9 sandıkta 2 bin 495 üye oy kullanacak.

GÖLCÜK: İstanbul milletvekili Halil Eğidoğan, il yöneticisi İsmail Cem Muti, ilçe yöneticisi Sinan Demir. Kavaklı Melisa Düğün Salonu'nda yapılacak seçimde, 7 sandıkta bin 893 üye oy kullanacak.

İZMİT: Malatya milletvekili Veli Ağbaba, il yöneticisi Cihat Altınyuva, ilçe yöneticisi Kemal Ata Cengiz. İzmit Lisesi'nde yapılacak seçimde, 25 sandıkta 7 bin 293 üye oy kullanacak.

KARTEPE: Bolu milletvekili Tanju Özcan, il yöneticisi Arzu Türkkal Enç, ilçe yöneticisi Ahmet Yedekçi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yapılacak seçimde, 5 sandıkta bin 362 üye oy kullanacak.

 

KÖRFEZ: Edirne milletvekili Recep Gürkan, il yöneticisi Dursun Yaman, ilçe yöneticisi Zehra Kaner. Belediye Çok Amaçlı Salonu'nda yapılacak seçimde, 7 sandıkta 2 bin 108 üye oy kullanacak.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.