Kuşkan: ''MİA doğru proje; ama yeri yanlış''

Kuşkan: ''MİA doğru proje; ama yeri yanlış''

  CHP Kocaeli il başkanı Yalçın Kuşkan, MİA projesine karşı çıkmadıklarını sadece projenin yapılmak istediği yeri doğru bulmadıklarını...

 

 

CHP Kocaeli il başkanı Yalçın Kuşkan, MİA projesine karşı çıkmadıklarını sadece projenin yapılmak istediği yeri doğru bulmadıklarını vurguladı. Kuşkan, sanayi sitesi esnafından 700, dışarıdan ise 148 olmak üzere 848 kişinin proje için yapılmak istenen imar değişikliğine itiraz ettiğini söyledi.

 

Kuşkan ayrıca MİA'nın uygulanacağı alanın yüzde 60'ının 13 kişiye ait olduğuna dikkat çekerek önemli bir rant imasında bulundu. Kuşkan MİA ile ilgili itirazlarının ulaşım, imar, deprem ve alanın sulak olması üzerinde toplandığını kaydetti.

 TRAFİK YOĞUNLUĞU

İl başkanı Kuşkan, “MİA sulak arazi üzerine kurulacak. Bu konuda Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu ve Devlet Su İşleri'nden gerekli izinlerin alınıp alınmadığını da bilmiyoruz. Sanayi alanı değerlendirilmeli ama MİA buraya uygun proje değil. Ulaşım master planında kent 3.5 milyon olarak planlandı. Bu bölgenin mevcut durumda trafik içinden çıkılmaz haldeyken nüfus 3.5 milyon olduğunda trafik yoğunluğunun nasıl bir hal alacağını ve işin içinden nasıl çıkılacağını düşünün” diye sordu. 

FAY HATTININ ÜZERİNDE 

 

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mithat Özer de “Kuzey Anadolu Fay hattının büyük bir bölümü proje alanının altından geçiyor. Buralarda yapılaşma oldukça tehlikelidir. Bu tür yerlere kentin cazibe merkezi olacak yerler kurulamaz. MİA, zemini sağlam olan Kandıra yolu üzerine veya Alikahya bölgesine kurulabilir. Diğer önemli bir konu ise farklı kat yüksekliğinde yapılacak binaların zemin titreşimlerini harekete geçirecek olması” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.