Kuşkan, ‘Ağabeyler dönemi bitti karar partililerin’

Kuşkan, ‘Ağabeyler dönemi bitti karar partililerin’

 CHP Kocaeli İl Örgütü'nün yönetim kurulu toplantısı gerçekleşti. İl başkanı Yalçın Kuşkan yönetim kurulu toplantısı öncesinde açıklamalarda...

 

CHP Kocaeli İl Örgütü'nün yönetim kurulu toplantısı gerçekleşti. İl başkanı Yalçın Kuşkan yönetim kurulu toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. Kuşkan, Kocaeli Denetimli Serbestlik İş Müdürlüğü'nde iş yeri temsilcisi olan Nesimi Öndeş'in Gezi olaylarına katılması nedeniyle Kandıra'ya sürgün edildiğini belirtti. Kuşkan bu durumu önemsediklerini ifade etti.

 

DEPREM VE SULAK ALANI

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP'lilerim muhalefetine rağmen geçen merkezi iş alanları projesi konusunda konuşan Kuşkan, projeye  neden karşı çıktıklarını anlattı. Bu alanın birinci derecede deprem bölgesi olduğunu ifade eden Kuşkan, Maden Teknik Arama Enstütisi'nden aldığı bilgileri göstererek, “Burası MTA'nın verilerine göre birinci derecede deprem alanı. Burada 12 kata kadar yapı yapılması planlanıyor. Bu alan sulak alan” diye konuştu.

 

MİA GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

MİA projesinin trafik yoğunluğuna da neden olacağını belirten Kuşkan, “Şu anda bile yoğunluğu kaldırmakta zorlanılırken bu alanda büyük iş yerleri yapılacak. Burası trafiği nasıl taşıyacak. Ciddi bir sorun olacak. Bu yüzden MİA'nın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yoksa CHP'nin yasal tavrını ortaya koyacak. Gerekli incelemeleri yaptıktan sonra yasal yollara başvuracağız” dedi.

 

PARTİLİLER KARAR VERECEK

Kuşkan, “Bizim yapmamız gereken demokratik olarak sandığı partililerin önüne koymaktır. Kimi memnun olur kimi olmaz. Kimsenin kırılmaya hakkı yok. Bu partide ağabeyler, ablalar dönemi bitmiştir. Parti büyüklerine saygı duyarız. Ama bu partide herkesin aday olma hakkı var. Ama partide yeni dönem açıldı. Partililerin bunu görmesini istiyorum. 6-7 tane yeni arkadaş aday oldu. Partide vesayet yok. Eğilim yoklaması koyduktan sonra herkesin aday olma hakkı vardır” değerlendirmesinde bulundu.

 

ÖN SEÇİM TAKVİMİ MYK'DA

Kurban Bayramı'ndan sonra yapılacak olan ön seçimle ilgili konuşan Kuşkan, “Ön seçimle ilgili süreci partimizin merkez yürütme kurulu belirleyecek. Ya tüm Türkiye'de aynı gün ya da tüm Kocaeli'de aynı gün olacak. Genel merkezden süreçle ilgili kararın gelmesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.