Kuryeler eylem yaptı

Kuryeler eylem yaptı

Trendyol Genel Merkezi, bu sene için çalışanlarına yüzde 11 zam yapma kararı aldı. Çalışanlar ise bu zam oranın enflasyonun altında olduğunu belirtti.

Genel merkez ile zam oranında anlaşamayan Trendyol Express çalışanları, İstanbul’da iş bırakma eylemi yaptı. İstanbul’da iş bırakan arkadaşlarına bir destek de Kocaeli’den geldi. İzmit İnterteks Fuar Alanı’nda toplanan Trendyol Express çalışanları, adil ücretlendirme taleplerini yineledi. Süreç ile ilgili ortak basın açıklaması yapan Trendyol Express çalışanları; “Türkiye'nin en önde gelen internet pazarlama ağı Trendyol Express'te yıllardır tüm hava koşullaronda yağmur çamur demeden, kar ve tipiye aldırış etmeden, trafikteki zorluklara rağmen, ailelerimize bile zaman ayırmadan 7/24 tüketicilere ürünlerini ulaştırıyoruz. Bu görevimizi yaparken bazı arkadaşlarımız iş kazalarında ölüyor veya yaralanıyor. Kendi hayatlarından ödün veren tüm Trendyol Express kargo dağıtıcıları tüm olumsuz çalışma koşullarına rağmen görevlerini sürdürmeye çalışıyor. Çalışanlar ailelerini geçindirebilmek için canı pahasına tüm olumsuzlukları göze alırken Trendyol son yaptığı kargo taşımacılığı ücret artışlarında adil olmayan bir ücretlendirmeye gitmiştir.

                             

“KARŞILIK VERMESİNİ BEKLİYORUZ”

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik zorluklar nedeniyle halkımız da güçlükle yaşamlarını sürdürürken Trendyol ise her yıl rekor büyüme rakamlarına ulaşıyor.  TÜİK tarafından açıklanan enflasyon yüzde 36, asgari ücrete yüzde 50 zam, MTV harçlarına yüzde 25, Bağkur primine yüzde 50, vergi ve harçlar yüzde 36, yakıtta da 2 katı aşan artışlara rağmen Trendyol express dağıtıcılarına yüzde 11 zam layık görmüştür. Büyümesine en büyük katkıyı sağlayan Trendyol Express dağıtıcılarına ilan edilen yüzde 11'lik zammın ülkedeki mevcut koşullara göre yeniden düzenlenmesini talep ediyoruz. En yakın zamanda Trendyol'un bu talebimize karşılık vermesini bekliyoruz” dedi.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.