Kurucumuzu iki emanetine  sahip çıkarak anıyoruz

Kurucumuzu iki emanetine sahip çıkarak anıyoruz

İki sene önce bugün, Cumhuriyet Bayramı arifesinde kaybettiğimiz İsmail Kadı’yı anıyoruz.. Cumhuriyeti ve gazetesini çok severdi. Her ikisine de sahip çıkıyoruz…

Gazetemiz kurucusu İsmail Kadı, ikinci ölüm yıldönümünde anılıyor. Kadı için yarın (28 Ekim) mezarı başında, pandemi koşullarından sınırlı tutulacak şekilde, ötürü geniş ailesinin katılımı ile bir tören düzenlenecek. Çünkü kurucumuz da öyle olmasını ister, anma etkinliği açık havada yapılacak olsa dahi bulaş riski olasılığından dolayı, kendinden sebep kimsenin sağlığını kaybetmesini, istemezdi.

Cumhuriyet’in ilanının 95’nci yıldönümünün arifesinde kaybedip son yolculuğuna uğurladığımız İsmail Kadı’yı, Cumhuriyet’in 97’nci yıldönümünün arifesinde anıyoruz.

Gebze Yeni Haber Gazetesi’ni Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne iki gün kala 06 Mart 2000’de kurmuş, hep kurumsallaşmasını ve kendisinden sonra da ama aynı çizgisiyle yaşamasını istediği gazetesinde bayrağı bizlere gazetesi 18 yaşında iken devretmişti. Kadı’yı gazetesi 20 yaşında, aynı çizgide yayını sürdürürken anıyoruz.

Cumhuriyet sevdalısı, Cumhuriyet aşığı, Cumhuriyet bekçisiydi. Cumhuriyet’ en az onun kadar sevdalı ve aşık, en az onun kadar Cumhuriyet’in bekçisi olarak veya olmaya çalışarak…

Her iki emanetine sahip çıkarak veya çıkmaya çalışarak, anıyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.