Kuruçeşme Yaşam Merkezi 14 Nisan’da açılıyor!

Kuruçeşme Yaşam Merkezi 14 Nisan’da açılıyor!

İzmit Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kuruçeşme Yaşam Merkezi, 14 Nisan Cuma günü saat 17.00’de hizmete açılıyor.

İzmit Belediyesi, Çalışmaların tamamlandığı Kuruçeşme Yaşam Merkezi açılışı için gün sayıyor. Çocuklar, kadınlar ve yaşlılar için birçok fonksiyona sahip olan Kuruçeşme Yaşam Merkezi, 14 Nisan Cuma günü saat 17.00’de hizmete açılacak. Açılış programının ardından Kuruçeşme’de halk iftarı gerçekleşecek.

SOSYAL İMKÂNLARI ARTTIRACAK

Kuruçeşme bölgesinde yaşayan vatandaşların sosyal imkânlarını arttıracak; kültürden sanata, sağlıktan spora birçok alanda hizmet verecek olan Kuruçeşme Yaşam Merkezi tam kapsamlı olarak planlandı. Merkezde psikolog hizmeti ve diyetisyen hizmetinin yanı sıra çocuklar için çocuk oyun alanı, gençler için etüt odası ve eğitim salonu yer alacak. Merkezde özellikle ev kadınlarının sosyal olarak daha aktif olabilmeleri amacıyla atölyeler ve spor salonu yer alacak. Ayrıca merkezde bulunan dans salonlarında halk oyunları ve bale dersleri verilecek.

İZMİT’İN ÇINARLARI DA DÜŞÜNÜLDÜ

İzmitli çınarların sosyal hayatta aktif rol almasını destekleyen, akranları ile iletişim kurma fırsatı sağlayan Asırlık Çınar Evi de Kuruçeşme Yaşam Merkezi’nde yerini alacak. Gündoğdu ve Yuvam Akarca’da 50 yaş üstü vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Asırlık Çınar Evi ile Kuruçeşme’de ikamet eden İzmitli çınarlar için psiko-motor faaliyetler, bahçe uğraşları, fiziksel egzersizler, kültür-sanat gezileri ve mutfak atölyeleri gibi birçok etkinlik düzenlenecek.

ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER UNUTULMADI

Merkezde yer alan Kısa Mola Merkezi, İzmit ilçe sınırlarında ikamet eden ve özel gereksinime ihtiyaç duyan bireylerin hayatla kurduğu ilişkinin güçlenmesi, yaşam kalitesinin artması, sosyalleşmesi, psiko-sosyal gelişimlerini desteklemek, özel gereksinimli bireylerin yakınlarını destelemek, günlük yaşamlarındaki işlerini rahatça gerçekleştirebilmesi ve kendilerine vakit ayırmalarına olanak sağlamayı amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.