“Kurtuluş Savaşının ateşi Çanakkale Zaferidir”

“Kurtuluş Savaşının ateşi Çanakkale Zaferidir”

CHP PM Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Çanakkale Zaferi'nin 108’inci yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında yayınladığı mesajda “Çanakkale ruhu hiç sönmeyecek” dedi.

 

 

Tarhan mesajında, “Çanakkale savaşı, Mustafa Kemal’in askeri dehasıyla kazanılmış, tarihimizin en şanlı zaferlerinden biridir. Çanakkale Zaferi, Balkan savaşlarından beridir bitap düşmüş Anadolu Halkının, Ulusal Kurtuluş Savaşı’na dönüşecek mücadelesinin ateşi olmuştur. Çanakkale zaferi Anadolu Halkına Mustafa Kemal Atatürk’ü kazandırmıştır. O’nunla yurdunu düşman işgalinden kurtarmış; O’nunla şanlı zaferler kazanmış, O’nunla ayağa kalkıp, Cumhuriyet’i kurmuştur.

“O’NUN MİLLETE İNANCIDIR”

Çanakkale Zaferi hiç sönmeyecek bir ruhtur” dedi. Bütün bir halkın ortak mücadelesiyle topraklarımızın işgalden kurtulduğunu belirten Tarhan, “Çanakkale; O’nun askeri dehasıdır. O’nun millete inancıdır. Çanakkale; Mustafa Kemal’in önderliğinde, bitmiş, tükenmiş bir halkın yeniden doğuşudur. Sanmayın bu ruh bitti. Sanmayın bu inanç bitti. Aynı ruhla, aynı inançla göğsümüz kabarıyor. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün Gazilerimizi ve Şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyorum” dedi.

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.