Kurt, “ 2 ay sonra yine zam talep edebiliriz”

Kurt, “ 2 ay sonra yine zam talep edebiliriz”

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, talepleri doğrultusunda UKOME tarafından verilen yüzde 62.50'lik zamla ilgili Kocaeli Gündem'e konuştu. Kurt, “ Verilen zam beklentimizin altında kaldı” dedi.

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası tarafından, Temmuz ayında gündeme gelen zam talebi, komisyonda görüşüldü. Oda tarafından yüzde yüz oranında talep edilen zam, Komisyon tarafından yapılan değerlendirmele sonucu yüzde 62.50 Olarak belirlendi. Kongre merkezinde gerçekleştirilen toplantıda açıklanan zam oranı ile birlikte 8 lira olan şehirici ulaşım bedeli yapılan zam ile 13 lira oldu. Öğrenci, öğretmen, 60 yaş üstü indirimli bilet 9 liraya yükseltilirken 2 lirası belediye tarafından ödenecek ve indirimli binen kişinin kartından 7 lira düşecekği öğrenildi.

YİNE ZAM TALEBİNDE BULUNABİLİRİZ

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, verilen zammı Kocaeli Gündem'e değerlendirdi. Kurt, “ Verilen zam oranına baktığımız da, beklentilerimizin altında kalan bir oran oldu. Ancak, diğer büyükşehirlerde bu fiyatlar 17 ile 15 TL oldı. Mesela Adana 17 TL, Antalya 15 TL ve bir çok ilde 14 TL civarında seyrediyor. Pandemi, ekonomik kriz, ve devamında artan akaryakıt fiyarları, bu zammı kaçınılmaz kılmıştır. Ancak, bugün verilen zam oranı bizi 2 ay ya götürür, yada götürmez. 2 ay sonra yine zam talebinde bulunmak zorunda kalabiliriz”

MOTORİN FİYATLARI YERİNDE DURMUYOR

Sadece akaryakıt fiyatlarının artmadığını ifade eden Kurt, “ Araçların trafik kaza sigortası, kasko fiyatları ve vergileri de arttı. Aynı zamanda, bakım onarım maliyetleri de bir hayli yükseldi. Yine bizzim araçlar süürekli dolaşan araçlar, lastik mailyetlerimiz var. Teker maliyetleri de bir hayli arttı. Kısacası işletme gidelerimiz, bize verilen zammın çok üzerinde arttı. Bunun yanı sıra motorin fiyatları yerinde durmuyor. Çnümüzdeki aya kadar kaç lira olur kaça çıkar bilmem”

O YORUMLARI HAK ETMİYORUZ

Vatandaşların zamma sitem etmekte haklı olduğunu ifade eden Kurt, “ Vatandaş da haklı, ama biz bu zammı uygulamak zorundayız. Bakın aylardır herşeye zam geliyor. Ama bizimi taşımacılık ücretimiz olduğu yerde sayıyor. Sadece akaryakıt giderleri bile ne kadar arttı. Hayatın her alanında yapılan zamlar, nasıl vatandaşı etkiliyor ise bizi de aynı şekilde etkiliyor. Vatandaşın bizlere karşı empati yapmasını istiyoruz. Her zam talebi veya zam sonrası yapılan o yorumları hak etmiyoruz. Bu zamların sebebi bizler değiliz. Bizde, hayatımızı devamm ettirmek için bu zamları uygulamak zorundayız” dedi.

Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.