Kürek şampiyonasına rekor katılım

Kürek şampiyonasına rekor katılım

Türkiye Salon Kürek Şampiyonası İstanbul Özyeğin Üniversitesi Çekmeköy spor merkezinde 18 kulübün 490 sporcusunun rekor katılımı ile gerçekleşti.

SÜMERSPOR FARKI
İlimizden üç takımın katıldığı 2019 yılı Türkiye Salon Kürek şampiyonasına İzmit Sümerspor Kürek kulübü 41+2 43 sporcu ile katılım sağlarken; Şişecam Çayırova 18 sporcu, Hereke Nuh Çimento üç sporcu ile katılım sağladı. Şampiyonaya katılan diğer takımlardan Galatasaray 44, Fenerbahçe 40, İstanbul Altınboynuzspor kulübü 29 sporcusu ile katılım sağlarken; toplamda 18 kulüp 490 sporcu sayısıyla rekor katılım gerçekleştirdi.
İKİ BİRİNCİLİK GELDİ
Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven’in hazır bulunduğu Türkiye şampiyonasında İzmit Sümerspor Kürek Kulübü Başkanı Serenay Subaşı sporcularını ve müsabakayı izleyemeye gelen sporcu velilerini yalnız bırakmadı. Müsabakalar sonucunda İzmit Sümerspor Kürek kulübü; küçük kızlarda takım birinciliği, deniz küreği U19 erkeklerde takım birinciliği, deniz küreği U19 kadınlarda takım ikinciliği, deniz küreği erkeklerde takım ikinciliği, küçük erkeklerde takım beşinciliği alarak; toplamda iki birincilik kupası ile ilimize döndü. Aynı zamanda küçük kızlarda Ayşe Baydar geçen yıl kırdığı rekoru bu yarışta daha da geliştirerek rekor üstüne rekor kırdı ve 3.36’lık derecesiyle kendi yaş kategorisinde dünyanın en iyi ilk 10 sporcusu arasına yazdırmayı başardı.
HEDEF OLİMPİYATLAR
İlimizden yaklaşık 100 ailenin izlediği Türkiye şampiyonası sonrasında sporcu ve velilerine kısa bir konuşma yapan İzmit Sümerspor Kürek kulüp Başkanı Serenay Subaşı; amaçlarının kürek sporunu ilimizde daha üst seviyelerde katılımcı sporcu sayısını arttırmak olduğunu ifade etti. Amaçlarının ve hedeflerinin; ilimizin su sporlarıyla anılan bir marka şehir olmasına katkı sağlamak olduğunu belirten Subaşı; “ İlimizden milli takıma ve olimpiyatlara sporcular gönderip; hedefimiz başarılı dereceler kazanmaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.