Kurallara uyarak virüsü yenebiliriz

Kurallara uyarak virüsü yenebiliriz

Kaymakam Mustafa Güler ilçe Merkezi'nde Covid-19 salgını kapsamında denetleme yaptı. Güler, vatandaşlara salgınla ilgili çok daha dikkatli olunmasını isteyerek, “kurallara uyarak bu virüsü yenebiliriz” dedi.

Covid-19 salgını nedeniyle ülke çapında yürütülen mücadele kapsamında ilimizde normalleşme sürecine geçiş için yasakların azaltılması hatta tamamen ortadan kaldırılması amacıyla, toplu taşıma araçları, marketler, pazarlar, alışveriş yerleri, parklar, meydanlar ve caddelerde Kaymakam Mustafa Güler Başkanlığında denetimler yapıldı.
Kaymakam Güler Başkanlığında yapılan denetime Belediye Başkan Yardımcısı Selamet Güner, İlçe Emniyet Müdürü Adil Uğur Bilgili, Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Eke, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, Emniyet ve Zabıta ekipleri katıldı.

DENETİMLERE ARA VERMEDEN DEVAM EDECEĞİZ
Kaymakam Güler “Havaların ısınması ile toplumda tedbirlere dikkat edilmesi konusunda bir rahatlama gözlenmiştir. Alınan tedbirlere rağmen vaka sayılarında yeniden artış yaşanmaktadır. 1 Mart'tan itibaren Sağlık Bakanlığınca belirtilen dört ana kriter çerçevesinde getirilen kısıtlamaların il bazında alınacak Hıfzıssıhha Kurulu kararlarınca var olan tedbirlerin azaltılması veya kaldırılması uygulaması ile ilgili kademeli normal hayata geçilecektir. Bizde İlçemizde yasakların azaltılması veya tamamen ortadan kaldırılması amacıyla denetimlere ara vermeden devam edeceğiz. On gün boyunca Başkanlığımda daha etkin denetlemeler yapılacaktır. Şu anda riskli bölgedeyiz, vatandaşlarımızdan ricamız sınırlamalardan kurtulmak istiyorsak orta veya az riskli bölgeye geçebilmek için daha fazla dikkatli ve tedbirli olmalarıdır. Hep birlikte kurallara uyarak bu virüsü yenebiliriz” dedi.

TEMİZLİK, MASKE VE SOSYAL MESAFE
Kaymakam Mustafa Güler, gerçekleştirilen denetimlerde esnaf ve vatandaşlardan temizlik, maske ve sosyal mesafe kurallarına mutlaka riayet edilmesini istedi. Sahadaki denetim faaliyetlerinde kişilerin yoğun olarak bulundukları kalabalık yerlere öncelik/ağırlık verileceğini belirtti. 

2-099.jpeg

3-064.jpeg

4-052.jpeg

5-032.jpeg

1-039.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.