KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ

KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ

  Eskihisar’da bir hafta içinde ikinci yangın. Geçtiğimiz hafta Sungurca Küme Evler bölgesinde çıkan ve 4 hektarlık ormanlık alanın yanmasına...

 

 

Eskihisar’da bir hafta içinde ikinci yangın. Geçtiğimiz hafta Sungurca Küme Evler bölgesinde çıkan ve 4 hektarlık ormanlık alanın yanmasına neden olan yangının ardından aynı alanda önceki akşam çıkan yangın akıllara kundaklama şüphesi geliyor.

 

YERLEŞİM ALANINA SINIR

 

Eskihisar’da önceki gün akşam saatlerinde Sungurca Küme Evler Mevkiinde orman yangını çıktı. Gebze ve Darıca itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucu müdehale edilen yangın çevreye yayılmadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Yaklaşık 2 hektarlık orman alanının yandığı yangın akıllara sabotaj ihmalini getiriyor. Aynı bölgede bir haftada iki yangının çıkması mahalle sakinlerini de tedirgin etti. Ormanlık alanın yanında evleri bulunan vatandaşlar gece gündüz yangın korkusu nedeniyle uyuyamaz olduklarını ifade ettiler. Kocaeli Büyükşehir statüsünde köylerin mahalleye dönüşmesi nedeniyle yanan alanın mahalle sınırlarında bulunması bir takım kişilerin iştahını kabartan arazinin yerleşim alanına açılması yönünde beklentilerin olduğu da gelen bilgiler arasında.

 

‘KUNDAKLAMA OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM’

 

Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Eskihisar’da çıkan orman yangınlarıyla ilgili olarak, “Kundaklama olacağını sanmıyorum. Bölgeye gidip piknik yapıp yaktıkları ateşi iyi söndürmeme durumundan kaynaklamış olabileceğini kanısındayım” diye belirtti.

YERİNDE İNCELEMELER YAPTIM

 

CHP Gebze ilçe teşkilatını dün ziyaret eden Gebze Kaymakamı Salih Karabulut’a Eskihisar’da son haftalarda çıkan orman yangınını sorduk. Orman yangınlarından sonra önceki gün bizzat olay yerine giderek gerekli incelemeler yaptığını ifade eden Kaymakam Karabulut, “Eskihisar’da bulunan ormanlar tüm Gebzelilerin nefes aldığı tek yer. Buraya zaman zaman insanlar aileleriyle piknik yapmak ve biraz olsun nefes almak için gidiyorlar. Bir hafta önce ve geçtiğimiz gün buralarda bazı yangınlar çıktı. Çıkan bu yangınları piknik için buraya gelen ve yaktıkları ateşi iyi söndürülmemesinde kaynaklanmış olacağını sanıyorum. Konuyla ilgili olarak gerekli araştırma ve soruşturmalarımız devam ediyor” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.