Kulüpler Birliği’nden maaşlar ve ödemeler için karar!

Kulüpler Birliği’nden maaşlar ve ödemeler için karar!

Kulüpler Birliği, gerçekleştirilen olağanüstü toplantısı sonra alınan kararları paylaştı.

Birlik, yayıncı kuruluşa ödeme konusunda sitem ederken, futbolcu ve teknik ekiplerin sözleşmelerinde ise indirim çalışması yapılacağını duyurdu.

Süper Lig’de mücadele eden 18 takımın başkanları ortak bir karar alarak bunu Kulüpler Birliği’nin resmi Twitter hesabından duyurdu. Birlik aldığı kararda “Futbolcu ve teknik ekip sözleşmelerinin ödemesinde anlaşılmaya çalışılacaktır. Eğer anlaşma olmazsa ligler başlayana kadar sözleşmeler ve alacaklar dondurulacak” açıklamasını yaptı.

Yapılan açıklamada, Mart ayı içinde üç hafta oynanmasına rağmen yayıncı kuruluştan ödemelerin alınmadığı ve genel olarak yapılan değerlendirmede kulüplerin %30 zarar yaşadığı bildirilirken şu ifadelere yer verildi:

“Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ekonomileri tehdit eden Covid-19pandemisi nedeniyle bir çok alanda son derece sıkıntılı süreçler yaşanmaktadır; Bu bağlamda ülkemizde de benzer durumların yaşandığı malumunuzdur. Başta Sn. Cumhurbaşkanımız ve devletimiz tarafından alınmış ve alınacak tüm kararları Türk futbol ailesi olarak desteklediğimizi kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.