Kulüp üzerinden kimse pazarlık yapmasın!..

Kulüp üzerinden kimse pazarlık yapmasın!..

GEBZESPOR'UN DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKMASI İÇİN BU BİR ÇAĞRIDIR;Kulüp üzerinden kimse pazarlık yapmasın!..Bu yazı ve bu uyarı, isimlere yönelik değil....

GEBZESPOR'UN DÜŞTÜĞÜ YERDEN KALKMASI İÇİN BU BİR ÇAĞRIDIR;

Kulüp üzerinden kimse pazarlık yapmasın!..

Bu yazı ve bu uyarı, isimlere yönelik değil. Eleştiriden ve tespitten başta biz basın mensupları da dahil olmak üzere, herkes kendisine pay çıkarmalıdır. Gebzespor ortak değerimiz ve bu ortak açıklamamız, dibe vurmuş kulübün, yeniden ayağa kalkmasına yöneliktir.

 

GEÇMİŞTEN DERSLER ÇIKARTILMALI

 

Tarihi kökleri olan ve Türkiye'de bir çok İl'in sahip olmadığı taraftar desteğini arkasında bulunduran Gebzespor, koca bir kentin, sanayi şehri Gebze'nin takımıdır. Bu gerçeği hiç kimse aklından çıkartmasın. Çok eskilere gitmeden kulübün geçmişte yaptığı hatalardan dersler çıkartılmalıdır. Bir kez daha hatırlatmakta yarar var. Gebzespor, şans oyunu iddaa ve Federasyon gelirlerinin olduğu, kurban yeri, parkomat gibi kalemlerin eklendiği, 2. Lig'e yükselme başarısı gösterdiği dönemden sonra batağa saplanmıştır. Gelirlerinin ve başarısının yükseldiği dönemde yapılan hatalar sonunda Gebze ile alakası olmayan simsarlar (Fatih Cürebal gibi) Gebzespor'u alma girişiminde bulunmuştur. Sorgulanması gereken, Gebzespor 20 yıl profesyonel liglerde, bağışlar ve esnaf katkısı ile ayakta durmuşken, 3 milyonu bulan aylık ekstra katkının sağlandığı bir süreçte nasıl böylesine bir çöküş yaşamıştır?

 

AMATÖR LİGDEYİZ VE HALA AYNI SENARYOLAR

 

3. Ligler kurulduğu günden itibaren, kulüp tarihinde ilk kez amatör ligi yaşıyoruz. Tam anlamı ile dibe vurulmuşken, Gebzespor üzerinden hala bazı senoryalar hayata geçirilmeye çalışılıyor. Gebzespor'un kirli pazarlıklar ve kirli paralara ihtiyacı yoktur. Kulübün bugün artık, sadece şeffaf ve iyi niyetli yöneticilere ihtiyacı vardır. Dün Gebzespor üzerinden kirli pazarlhıklar yapıldığı için bugün dipteyiz ve borçluyuz. Bugün aynı şekilde Gebzespor bir takım pazarlıklara alet edilmektedir. Gebzespor'a başkan adayı olacak hiç kimsenin, Belediye Başkanı yada başka kurumlarla, bir pazarlık yapma hakkı yoktur. Gebzespor'a destek olmayan ve sahip çıkmayan Belediye Başkanı, Siyasetçi, Brökrat, bunun artısını ve eksisini kendi mecrasında yaşayacak. Bu yöndeki eleştiri ve tepki, kendi alanlarında mutlaka karşılarına çıkacaktır. Adaylık sürecinde, 'bize şunu verin, yönetime girelim, başkan olalım' gibi yaklaşımlar asla kabul edilemez. Gebzespor'a aday olacak, yönetime girecek kişi, kendi yapacaklarından ve kendi vereceklerinden mesüldür. Yapacağı iyi işlere destek olunmadığında emin olsunlar ki, yine en büyük tepkiyi bizler göstereceğiz. Ancak, yola pazarlıklar çıkılması hiç bir şekilde kabul edilemez.

 

HİÇ BİR BAŞKANIN GEBZESPOR'DAN ALACAĞI YOKTUR

 

Önümüzdeki günlerde yapılacak genel kurul da, Gebzespor için yüreğini ortaya koyan, dürüst, güvenilir kişilerin yönetimde yer almasını arzu etmekteyiz. Bir takım hesap-kitap içinde olan kişilere karşı daha aktif mücadele eçinde olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Gebzespor'a zarar da verse, faydası da olsa, şimdiye kadar hizmet eden her yönetimin, iyi niyetli olduğunu düşünüyoruz. Alkış mı?, tepki mi? hak ettiklerini, tarih belirleyecektir. Ancak, Gebzespor'a göreve gelirken, hiç kimse bu kulübün yarınlarına ipotek koyma vaadiyle gelmedi. Bugün kulüpten alacaklı gözüken, Feyzi İlhanlı, Fatin Eyüboğlu ve Ali Rıza Demirçeviren'e Gebzespor'un hiç bir borcu olmadığını düşünüyoruz. Ki bu isimlerin hiçbirisinden bu kulüp borç para istememiştir. Yaptıkları doğru-yanlış şeyler, şöhret yada para kazandırmış veya kaybettirmiştir. Tamamen bu isimlerin yönetim anlayışı ve tarzları ile ilgili bir durumdur. Dün onların kulübü borçlandırması kabul edilir bir durum olmazken, bugün de sayın Yavuz Unsur'un kulüpten alacaklı olması kabul edilemez. Yarın da görev alacak başka isimlerin. 

 

BİRLİK OLURSAK, BAŞARIRIZ

 

Gebze'nin Gebzespor'u bulunduğu durumdan kurtarıp, hak ettiği yerlere getirecek potansiyeli ve gücü vardır. Yaşadığımız kent Gebze’yi Vatanımız, Gebzespor'u Milli değerimiz olarak görmekteyiz. Biz aktif basın mensupları olarak, bu Milli değerimize sonuna kadar sahip çıkma konusunda ortak karar aldık, ortak tavrımızı da göstereceğiz. Geçmişte bizlerinde hataları olduğunu biliyoruz. Biz hatası belki de en az olandık. Kendimize çıkardığımız hataların yanı sıra, kapalı kapılar ardından Gebzespor üzerinden kirli pazarlıklar yapanların da kulübe ne kadar büyük zarar verdiğini görmekteyiz. Gebze'nin müşterek sesi olan biz gazeteciler, Gebzespor'u çıkar hesaplarına alet edenlere açık çağrıda bulunuyoruz. Kulüp tam dibe vurmuşken, yine böylesi çirkin oyunlara baş vurmayın. Bu konuda iyi niyetten yoksun, pazarlıklar ve hesap-kitap içinde olanlara karşı sert tavrımızın olacağının bilinmesini istiyoruz. Deşifre etme, görüşmeleri ortak sesle duyurma gibi çalışmalarımız en üst seviyede olacaktır. Başka Gebze yok, başka Gebzespor yok. Birlik-beraberliğimizi sağlarsak, yeniden, şanlı Menekşe'yi yeşertebiliriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.