“Kültür Merkezi’nde rant var”

“Kültür Merkezi’nde rant var”

 Darıca Belediyesi Kasım Ayı oturumu oldukça hareketli geçti. Kültür Merkezi'ndeki iş yerlerinin 10 yıl süreyle kiraya çıkarılması gündeme gelirken...

 

Darıca Belediyesi Kasım Ayı oturumu oldukça hareketli geçti. Kültür Merkezi'ndeki iş yerlerinin 10 yıl süreyle kiraya çıkarılması gündeme gelirken CHP'liler buna itiraz etti ve "Burada rant var. AK Partilileri Allah'a havale ediyoruz" dediler.

BAĞLARBAŞI'NA PAZAR MÜJDESİ                                                              

Darıca Belediyesi Kasım Ayı Meclis Oturumu’nda en önemli gündem konuları, Kültür Merkezi içinde biten alanların kiraya verilmesi ve Bağlarbaşı Mahallesi’ne açılması karara bağlanan Pazar yeri oldu. Bağlarbaşı Mahallesi tarafından talep edilen Pazar yeri için gündeme alınan konu meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. 5 Aralık 2013 tarihinde hizmet vermesi gereken Pazar yeri her hafta pazartesi günleri kurulacak. Kura ile belirlenecek olan alanlar için pazaryerinde tezgâh açacak esnafın Pazarcılar Odası’na kayıtlı olması şartı aranacak.

KÜLTÜR MERKEZİ’NDE İHALE TARTIŞMASI

Yapımı devam eden Kültür Merkezi’nde biten bazı alanların kiraya verilmesi ile ilgili gündem maddeleri de komisyona havale edildi. Aralık ayı içinde yapılacak meclis oturumunda karara bağlanacak. Çok amaçlı salon, market ve cep sinema salonlarının kiraya verilmesi ile ilgili konunun görüşülmesi esnasında, bu alanları kiralayacak olan kişilerin alanları belirtilen amaçlarda kullanma şartı aranacağı da belirtildi. CHP Meclis Üyesi Öner Ayırkan, bu madde ile ilgili, “Kültür Merkezi’ne market, düğün salonu mu yapılır? Ak Partili Meclis Üyelerini önce Allah’a havale ediyorum sonra da vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Ortada yine rant dönüyor”dedi.

ALLAH'A HAVALE EDİYORUM

CHP Meclis Üyesi Saide Arslan, gündem dışı söz aldığı oturumda, Başkan Karabacak’a “Belediyeye polis tarafından bir baskın yapılmış. Bazı birim müdürleri ve çalışanlar savcıya ifade vermiş, konuyu sizden dinlemek isteriz.” dedi. Belediye Başkanı Karabacak, “Seçim zamanında bu şekilde siyasi hareketlerle insanları zan altında tutmak insani bir şey değil. Herkes şikâyet edebilir. Cumhuriyet savcısı şikâyet üzerine görevlendirdiği polisleri belediyeye göndererek bazı evraklar istedi.  Hukukun üstünlüğüne inanıyoruz. Ortada bir suç varsa sonucuna da herkes katlanır.  Ancak böyle bir karalama yoluyla siyaset yapılması beni üzüyor. Allah’a havale ediyorum.”dedi. CHP Meclis Üyesi Arslan, “Vallahi biz belediyeyi defalarca şikâyet ettik, dosya verdik ama savcıları harekete geçiremedik. Vatandaş şikâyeti ile savcının harekete geçmesi ilginç. Biz üzerimize alınmıyoruz. Şikâyet CHP’den gelmedi.” dedi.  CHP'li Mner Ayırkan da bunun üzerine söz alarak "Herhalde AK parti'deki iç çatışmadan kaynaklanıyor" deyince mecliste gülüşmelere yol açtı.

MEZARLIKLAR DA GÜNDEMDEYDİ

 

CHP Meclis Üyesi Öner Ayırkan, mezarlıkların kirliliği, madde bağımlısı kişilerin mesken tuttuğunu gündeme getirmesiyle Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Ağdaş, suçlamaları kabul etmedi.  Bunun üzerine Ayırkan, “Her hafta Cuma günleri orada Kur’an-ı Kerim okunurdu. Mezarlığın pisliği yüzünden bu da askıya alındı. Oraya birkaç temizlik ve güvenlik görevlisinin gönderilmesi çok zor iş mi?” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.