Küçükkaya: Kocaeli, bitmemiş projeler şehridir

Küçükkaya: Kocaeli, bitmemiş projeler şehridir

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında söz alarak kentte yapımı tamamlanmayan projelere değinin CHP’li meclis üyesi Mehmet Ümit Küçükkaya, “Kocaeli, bitmemiş projeler şehridir” dedi

CHP’li meclis üyesi Mehmet Ümit Küçükkaya, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında kentte yapımı tamamlanmayan projeleri gündeme getirdi. İzmit’teki 3 projeden bahseden Küçükkaya, şu ifadeleri kullandı: Umuttepe’de bir cami projemiz ve bir otopark projemiz vardı. Aslında bunu ikinci mecliste söylemiştim ama üst üste söyleyince konu pandalara kadar uzandı. Ben bu konuyu tekrar dile getirmek istiyorum.

“UMUTTEPE CAMİ’NİN 15 GÜN SONRA BİTMESİ GEREKİYOR”

25 Nisan 2023’te kazma vurulan Umuttepe Camii ve otoparkı, hesaplarımıza göre 15 gün sonra bitmesi gerekiyor. Ama maalesef daha başlanmamıştır. 6 Eylül 2022’de hafriyat çalışmasına başlanmış ve iş bitiş süreci 420 gün olan Milli İrade Meydanı’nda da ciddi sıkıntılar var. Baştan İzmit olmak üzere Kocaeli bitmemiş projeler şehridir.

TAKİP EDİLMEDİ Mİ?

Bu 3 tane bitmemiş projeyi neden söyledim? Hukuksal sıkıntı olmasın diye şirket ismi vermiyorum ama aynı şirketin elimde öz geçmişi var. İlk ne zaman kuruldu? Kime devredildi? Ticari sicil gazetesine kaç tane çıkış yaptı? Hatta son projenin findeks raporuna kadar var. Benim MİT’le falan bir alakam yok, sıradan Türk vatandaşıyım. Bu ihaleler verilirken bazı şeyler takip mi edilmedi?

HALKIMIZI BİLGİLENDİRMENİZ GEREKİYOR

Yürüyüş Yolu, Kandıra Yolu gibi müteahhitlerin yarım bıraktığı projeler var. Eşme’ye İnterteks Fuarı yapılacaktı, 3 senedir çadırda fuar yapıyoruz. Hatta hurda fiyatına sökülen çadırlar yurt dışında yapılıyor gibi. Projeler gecikebilir. Özellikle ülkenin ekonomik durumu bütün projeleri etkileyebilir. Halkımıza, bu geciken projelerle ilgili revize yapılacak mı bilgisi verilmesi gerekiyor. Ankara’da hala iş bitirmesinde sorun olan savcılık kayıtları var. Şirkete devamlı ihale veriliyor ama bu şirket takip ediliyor mu? Biz kime niye ihale verdiğinizi sorgulamıyoruz. Bu projelerden vaz mı geçildi? Halkımızı bilgilendirmenizi rica ediyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.