Küçük şeyler özel gösterimle Gebze’de

Küçük şeyler özel gösterimle Gebze’de

Bağımsız sinema sanatçısı Kıvanç Sezer’in ikinci filmi Küçük Şeyler, Eğitim-Sen Gebze Şubesi’nin ev sahipliğinde 24 Aralık’ta Gebze’de sinemaseverlerle buluşacak.

Eğitim-Sen Gebze Şubesi, bağımsız sinemayla dayanışma amacıyla 24 Aralık Salı günü film gösterimi ve söyleşi düzenleyecek. Sınırlı bir dağıtım ağıyla vizyona giren, “Küçük şeyler” filmi 24 Aralık Salı günü 19.00’da Gebze Cinemaximum Sinemaları’nda yönetmen Kıvanç Sezer ve oyuncu Başak Özcan’ın katılımıyla gösterimde olacak. Film gösteriminin ardından Sezer ve Özcan ile söyleşi gerçekleşecek. Film gösterimine dair biletler 23 Aralık Pazartesi günü saat 16.00’ya kadar Eğitim-Sen Gebze Şubesi’nden de temin edilebilecek. (İrtibat: 0505 706 12 46) Eğitim-Sen Gebze Şubesi tarafından film gösterimine dair yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: 
ANLAMLI BİR ÇABA

“Babamın Kanatları” filmi ile işçi cinayetleri, inşaat alanındaki çalışma koşullarının ağırlığı ilk kez çarpıcı şekilde işlenmiş, farklı kesimlerin gündemine taşınmıştı. Sendikamız Eğitim-Sen’e bağlı şubeler film gösterilerini yaygınlaştırmaya çalışmış ve film aracılığıyla KHK ile hukuksuzca işlerinden atılan üyeleri için dayanışma ilişkisi geliştirmişti. Filmi çeken bağımsız sinemacılar yaşanan işçi ölümleri, işsizlik, hak ihlalleri gibi konularda sınırlı desteklerle dünya festivallerinde gösterilmeye hak kazanan filmler çekerek bu meseleleri daha çok insanın tartışmasına açmaya çalışarak anlamlı bir çabanın içerisine girmişlerdir.
12 ÖDÜL ALDI 
“Babamın Kanatları” filminin de yönetmeni olan bağımsız sinema emekçisi Kıvanç Sezer’in ikinci filmi “Küçük Şeyler” sınırlı sayıda da olsa bir dağıtım ağıyla vizyona girdi. Film şimdiye kadar Adana, Antalya, Malatya gibi festivallerden 12 ödül almıştır.
DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Her alanda tek tipleşme ve tek kültürün dayatıldığı, alternatif girişimlerin engellenmeye çalışıldığı, emekçilerin, halklarımızın gerçek sorunlarının değil pembe tabloların çizildiği, sahte yaşamların konu olarak işlendiği sinema türlerinin devlet desteği aldığı böylesi bir dönemde üyelerimizin ve emek dostlarımızın “Küçük Şeyler” ve benzer filmleri desteklemesi, dayanışma göstermesi dileklerimizle…”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.