Küçük Kara Balık ile üç seanslık performans

Küçük Kara Balık ile üç seanslık performans

Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu Drama Grubu’nun tiyatrocuları Küçük Kara Balık adlı oyunu Gebze Kültür Merkezi’nde üç seans sahneledi. Öğrenciler performansları ile büyük beğeni topladı

birlikte-013.jpg

Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu Drama Grubu öğrencileri pandemi koşullarından ötürü iki yıl ara verdikleri çalışmalarının ardından dört dörtlük bir performansla sahne aldı. Küçük tiyatrocular Gebze Kültür Merkezi’nde Küçük Kara Balık adlı oyunla izleyici önüne çıktı. Samet Behrengi’nin aynı adla yazılmış kitabından uyarlanan oyun izleyicilerden olumlu değerlendirmeler aldı. Gün boyunca üç seans sergilenen oyunu izlemeye Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu öğrencilerinin yanı sıra Atatürk İlkokulu öğrencileri de yoğun olarak katıldı.  Akşam seansına velilerin yoğun katılımı gözlemlendi.  Eğitim-Sen Şube Başkanı Eylem Bahadır da oyunu izledi. Oyun sonunda Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu Müdürü Erdoğan Tali ile beraberindekiler oyunculara belge dağıtımı yaptı.

 

SANATIN DEĞİŞTİRİCİ GÜCÜ

 

oyun-006.jpg

 

Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu öğretmenlerinden Cahit Canan’ın yönetmenliğinde sahnelenen oyunda 22 öğrenci rol üstlendi. Cahit Canan oyunla ilgili değerlendirmesinde şunları kaydetti: “Sanatın insanın dünyasında ne kadar değerli olduğunu çocuklarımız yaşam pratikleri ile bize bir defa daha göstermiş oldular.  Sanatın değiştirici gücünü çocuklarımızın tutum ve davranışlarında bu süreçte gözlemlemiş olduk. Onların ruh hali öğretmen olarak yaptığımız işin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hissetmemizi sağladı.”

 

VELİLERDEN ÖĞRETMENE TEBRİK  

 

Öğrenci velileri de oyun üzerine yaptığı değerlendirmede Cahit Canan’a teşekkürlerini iletti.

Banu Çömezoğlu, “Çocuklarımızla yakından ilgilenerek böyle bir ortamı yaşamamızı sağlayan öğretmenimiz Cahit Canan’a bir kez daha teşekkür ediyorum”

Canan Demirci, “Öğretmenimizin emeği, sabrı, sevgisi bugünü yaşamamızı sağladı. Alkışların büyüğü öğretmenimizindir”

Nermin Şen,“ Çocuklarımıza tek tek baktıkça öğretmenimizin verdiği emeğin, sabrın kelimelerle ifadesinin mümkün olmadığını söyleyebilirim. Öğretmenimize sizin aracılığınızla tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

 

ekip-025.jpg

 

Beğeniyle izlenen oyunda oyuncuların isimle ve rolleri şöyle;

 

Nida Coşkun (Küçük Kara Balık), Azra Günler (Anne Balık), Ayşe Feyza Erata (Deniz Kızı), Ezo Burçin Akyüz (Nine Balık), İkbal Coşkun (Komşu Balık), Miray Demirci (Dere Balığı), Feyza Fadime Ceylan (Dere Balığı), Rümeysa Şerifoğlu (Dere Balığı), Duru Yıldırım (Ahtapot), Sare Gümüştaş (Pelikan), Zeynep Dinç (Deniz Balığı), Cansu Balcı (Deniz Balığı), Elif Sümeyye Dal (Deniz Balığı), Zehra Coşkun (Kırmızı Balık), Kuzey Çömezoğlu (Sümüklü Böcek), Çınar Şen (Kertentele), Muhammed Buğra İnan (Yengeç), Ömer Asaf Yücel (Aydede), Irmak Dursun (Anne Kurbağa), Bengü Güner (Kurbağa Yavrusu), Zeynep Yücel (Kurbağa Yavrusu), Aya Şerifoğlu (Kurbağa Yavrusu)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.