KSO BAŞKANI ZEYTİNOĞLU: “İşsizlik en büyük sorun”

KSO BAŞKANI ZEYTİNOĞLU: “İşsizlik en büyük sorun”

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu işsizlik oranı ve bütçe rakamlarını değerlendirdi, işsizliğin en büyük sorun olmaya devam ettiğini ifade etti.

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu işsizlik ve bütçe rakamları üzerine değerlendirmelerde bulundu.
TÜİK tarafından açıklanan ve temmuz ayında yüzde 13.9’a yükselen işsizlik oranını değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “İşsizlik oranında mayıs ayına kadar olan nispi iyileşmenin ardından tekrar yükseliş görüyoruz. Temmuz ayında işsizlik oranı haziran ayına göre 0.9 puan, geçen yılın aynı ayına göre ise 3.1 puan arttı. Bununla birlikte temmuz ayında ihracat ve sanayi üretim endeksinde de artış olmuştu. Bunların etkilerinin maalesef istihdama yansımadığını görüyoruz.” dedi. “Yaz aylarında turizm ve tarım sektöründen kaynaklı istihdam artışı beklerdik.” diyen Zeytinoğlu, “Bu sene turist sayısında olağanüstü artış olmasına rağmen, bu yükseliş işsizliğin maalesef en önemli sorunumuz olmaya devam ettiğini gösteriyor.” dedi.
 
GENÇ NÜFUS İŞSİZLİK ORANI YÜKSELİYOR
Zeytinoğlu temmuzda yüzde 27.1’e yükselen genç nüfustaki işsizlik oranına dikkat çekerek, “Altını çizmemiz gereken husus genç nüfustaki işsizlik oranının yüzde 27.1’e yükselmiş olması. Bu oran haziran ayının 2.3 puan, geçen yılın temmuz ayının ise 7.3 puan üzerinde. Ortalama işsizlik oranından ciddi şekilde ayrışıyor. Acil çözüm üretilmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyoruz. Sosyal sorunlar doğurmasından endişe duyuyoruz.” dedi.

ENFLASYON ÜZERİNDEKİ HARCAMALAR BÜTÇEYİ ZORLUYOR
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan ve eylül ayında 17.7 milyar TL açık veren bütçe gerçekleşmelerine ilişkin de değerlendirme yapan Zeytinoğlu, “Eylül ayında bütçe giderleri yüzde 20.5 artışla 80.8 milyar TL, bütçe gelirleri yüzde 3.3 artışla 63.1 milyar TL olarak gerçekleşti. Dolayısıyla bütçe eylülde 17.7 milyar TL açık verdi. Ocak eylül dönemi bütçe açığı 85.8 milyar TL oldu. Enflasyon üzerindeki harcamalar bütçeyi zorluyor, bütçe açıkları faizlere baskı yapıyor. Bu da bütçemizi kırılganlaştırıyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.