KSO BAŞKANI AYHAN ZEYTİNOĞLU:   “Alüminyumda da vergi indirimi yapılmasını bekliyoruz”

KSO BAŞKANI AYHAN ZEYTİNOĞLU: “Alüminyumda da vergi indirimi yapılmasını bekliyoruz”

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ABD'nin çelik vergisi ve Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi (GTS) kararlarına ilişkin, çelik ithalatında vergilerin yüzde 50'den yüzde 25'e indirilmesinin Türk çelik sanayi açısından bir fırsat olduğunu söyledi.

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ABD'nin çelik vergisi ve Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi (GTS) kararlarına ilişkin, çelik ithalatında vergilerin yüzde 50'den yüzde 25'e indirilmesinin Türk çelik sanayi açısından bir fırsat olduğunu, ancak Türkiye’nin Genelleştirilmiş Tercihler Sisteminden çıkarılması kararının stratejik ortaklık vizyonuyla uyuşmadığını söyledi.
KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu yaptığı değerlendirmede, “ABD'nin Türkiye'den yapılan çelik ithalatında vergileri yüzde 50'den yüzde 25'e indirmesi çelik sektörümüz için olumlu bir gelişme ve Türk çelik sanayi için bir fırsat. Alüminyum sanayicilerimiz açısından da benzer bir gelişmeyle, alüminyumda da vergi indirimi yapılmasını bekliyoruz.” dedi. Zeytinoğlu, “Diğer taraftan Türkiye’nin gelir seviyesinin artışı nedeniyle Genelleştirilmiş Tercihler Sistemi(GTS) programından yararlanacak seviyenin üzerine çıkması gerekçesiyle, GTS sisteminden çıkarılması kararının ihracatımızı olumsuz etkileyebileceğini düşünüyoruz. Stratejik ortak olmamıza rağmen bu sistemden çıkarılmamız ve 120 kalemde ek vergi gelmesi stratejik ortaklık vizyonuyla uyuşmuyor.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.