Kroman depolama yapacak  Termal 12 kat çıkabilecek

Kroman depolama yapacak Termal 12 kat çıkabilecek

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, iki yılını değerlendirdi. Kroman Çelik’in Şişecam’dan edindiği yerde üretim değil depolama yapacağını, Termal Grup’a ise 25 kat için izin istemesine karşın 12 kat için izin verdiklerini söyledi

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, basın toplantısında iki yılını değerlendirip soruları yanıtladı. Kroman Çelik’in Şişecam’dan edindiği yerde üretim değil depolama yapacağını, Termal Grup’a ise 25 kat için izin istemesine karşın 12 kat için izin verdiklerini söyledi. Darıca sahilinde, belediyeye ait Hilal Kafe’de gerçekleşen basın toplantısında Bıyık’a AKP Darıca İlçe Başkanı Avukat Ufuk Acay ve MHP Darıca İlçe Başkanı Adem Emre Aygün eşlik etti.

 

İTTİFAK AYNI YERİNDE

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık toplantının açılışında kısa bir değerlendirme konuşması yapıp ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhur İttifakı olarak 31 Mart yerel seçimleri sürecindeki aynı yerlerinde olduklarını kaydeden Bıyık iki yıl içinde sıklıkla vatandaşı dinleyerek çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

 

 

YAZARLIK OKULUNA 40 BİN TL

Suç örgütü lideri olmakla suçlanan Sedat Peker’in ağır suçlamaları sonrası gazeteciliğe ara veren, Peker ile yakın ilişkisi de deşifre olan Süleyman Özışık’ın eğitmen olarak katıldığı yazarlık akademisi için belediyenin bugüne kadar 40 bin lira harcadığını kaydeden Başkan Bıyık, “Bu çalışmayı çok önemsiyorum. Süleyman Özışık ile olmaz, başkasıyla olur. Gençlerin önünü açmak, bu konuda desteklemek lazım. Eğitimlerine 100’e yakın öğrenci katıldı” dedi.

ÖZIŞIK SORUSU BIYIK’I GERDİ

Süleyman Özışık’ın geçen dönemin AKP’li belediye başkanı Şükrü Karabacak’a yönelik Karabacak’ı FETÖ ile ilişkilendiren yorumları da hatırlatılan Başkan Bıyık bu soru üzerine biraz gerildi. Bıyık, “Haberdir. Benim AK Parti İlçe Başkanlığı dönemimde çok sert eleştiren gazeteciler de vardı, hala gazeteciler” diye konuştu. Özışık’a yönelik suçlamaların da iddiadan ibaret olduğunu belirtip soruşturma sonuna kadar masumiyet kaidesinin esas olduğunu kaydetti.

İSU’DAN 80 MİLYONLUK ALTYAPI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Hükümet’in ilçede önemli çalışmalarda bulunduğunu, ilçede geride kalan iki yılda pandeminin yanı sıra sel felaketi yaşamalarına karşın belediye olarak çeşitli çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Bıyık, sel felaketinin ardından İSU’nun ilçede 80 milyon TL tutarında yatırımda bulunduğunu kaydetti. Başkan Bıyık, İSU’nun altyapıya dair çalışmalarının bu yılsonuna kadar biteceğini belirtti.

ULAŞIM İÇİN MASTER PLANI

Darıca’nın en büyük probleminin trafik, kalıcı çözümünün 2023 sonuna kadar tamamlanacak olan Gebze – Darıca metrosu olduğunu kaydeden Başkan Bıyık buna karşın inşaatın tamamlanmasının bitmesinin beklenmeyeceğini, KBB işbirliği ile hazırlanan ulaşım master planının ileride yine bir basın toplantısı ile kamuoyuna anlatılacağını söyledi. Bıyık, İstasyon Caddesi ile Adnan Menderes Kültür Merkezi arasındaki kısmın ileride tek yöne dönüşebileceğini, bu bölüme dair kararın gerek halka danışılarak, gerekse bilimsel verilere göre alınacağını söyledi.

Göreve seçildiği günden bu yana seçim vaatlerinin yüzde 60’ını gerçekleştirdiğini, yüzde 40’ının ise plan aşamasında olduğunu belirten Başkan Bıyık, “Dönem bitene kadar hepsini tamamlamış olacağız” dedi.

KAMU BORÇLARI ARSA

TAKASIYLA ERİDİ

Darıca Belediyesi olarak mali durumunda yönetilebilir durumda olduğunu söyleyen Bıyık kamuya olan 12 milyon TL borcu arsa takasları ile bitirdiklerini, SGK prim borçları içinse bu kuruma arsa devrini, Darıca’ya SGK İlçe Müdürlüğü binası kurulması şartıyla yaptıklarını söyledi.

MARMARA’NIN EN BÜYÜĞÜ OLACAK

Aquapark projesinde bir iki aya kadar ihaleye çıkacaklarını söyleyen Başkan Bıyık, Bayramoğlu’nda plaja yakın bir bölgede Marmara Bölgesi’nin en büyük aquaparkını Darıca’ya kazandıracaklarını dile getirdi. Darıca’ya da etkileyen müsilaj sorununda ise Bakanlık öncülüğünde başlatılan çalışmada olumlu sonuç alınacağına inandığını dile getirdi.

25 KAT İSTEDİLER AMA..

Termal Grup tarafından Darıca’da yapılacak olan ve zaman zaman yargıya da taşınan konuda firmanın Bayramoğlu’nda 25 kat inşa için talepte bulunduğunu belirten Bıyık gerek imar komisyonu ile yaptığı görüşmeler gerekse Bayramoğlu’ndaki diğer sitelerde 11-13 katlı yapılardan ötürü 12 kat izni verdiklerini söyledi. Bıyık, firmanın 12 kat izinle yapılaşmaya başlayabileceğini dile getirdi.

ŞEHİRLER KÜLTÜRLER KAYNAŞMASI

Darıca Belediyesi’nde Şükrü Karabacak döneminde başlayan şehirler ve kültürler kaynaşmasını önemsediğini, 2023 yılında sahildeki metro çalışmalarının da tamamlanmasının ardından sürdüreceklerini belirten Bıyık, “Ancak bazı kurallarımız olacak. Sadece tabelası olan dernekler katılamayacak. Kültür, tavuk döner ve köfteden ibaret değil. Her boş yere dönerci, köfteci açılmasına da göz yummayacağız. 25-30 değil gerekirse 10-15 dernekle yapacağız ama etkinliğin başlangıç yılı ruhuna uygun olacak” dedi.

Başkan Bıyık, Aşıroğlu’nda yaya geçidinin de yer alacağı ikinci bir köprünün yapılacağını söyledi.

DOĞRU YOLDAYIZ

Darıca’da şahsı adına anket düzenlemediğini ancak genel merkez tarafından bir anket çalışması yapıldığını belirten Başkan Bıyık, “Yaşadığımız tüm zorluklara rağmen oy oranımızda artış gördük. Bu da doğru yolda olduğumuzun göstergesidir” dedi.

YERLERİNİN DEĞERİ ARTTI

Darıca’nın Emek Mahallesi’nde kentsel dönüşü temel atma törensiz, sessiz sedasız başlattıklarını ve 338 konutluk projede ilk tapuların temmuz ayı başında dağıtılacağını belirten Başkan Bıyık, “İzmit Belediyesi’nin, İstanbul Büyükşehir işbirliğiyle yaptığı projeyi de inceledim, sadece 138 konutluk. Biz o kadar reklamını, şovunu da yapmadık. Daha da önemlisi, 168 hak sahibinin yerinin değerini arttırdık. Şayet belediye de olmasa kimse vatandaşlara o imkânlarda konut kazandıramazdı” diye konuştu.

ÜRETİM DEĞİL DEPOLAMA

Kroman Çelik’in Şişecam’dan edindiği arazinin konuttan sanayi üretim alanına değişiminin söz konusu olmadığını belirten Başkan Bıyık, Kançotepe diye adlandırılan yerde 80 dönümlük arazi edinen firmanın burayı elektrik ve ürün depolama alanı olarak kullanacağını söyledi.  

 

biyik-2.jpg

biyik-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.