Köylüler içmeye su bulamıyor

Köylüler içmeye su bulamıyor

  Körfez’e bağlı Kalburcu köyünde yaşanan su sıkıntısı nedeni ile önceki gün CHP Milletvekili Haydar Akar, İl Başkanı Yalçın Kuşkan,...

 

 

Körfez’e bağlı Kalburcu köyünde yaşanan su sıkıntısı nedeni ile önceki gün CHP Milletvekili Haydar Akar, İl Başkanı Yalçın Kuşkan, DP MYK üyesi Fevzi Canbaz, CHP ve DP Körfez İlçe başkanları ve CHP’liler köylüleri ziyaret etti. Köy statülerini kaldıran Büyükşehir yasasının su sıkıntısını çözmeyeceğini belirten CHP Milletvekili Haydar Akar, AKP’nin 11 yıllık genel, 10 yıllık yerel iktidarında hala köylerin su ve ulaşım sorunlarını çözmediğine dikkat çekti. Köy Hizmetleri döneminde hiç su sıkıntısı yaşamadıklarını belirten köylüler, büyükşehir ile birlikte sıkıntılarının başladığını ve yerel kaynaklarını dahi kullanamadıklarını söyledi. 

 

CİVELEK HALKTAN UTANSIN

Körfez Kalburcu Muhtarı Salahattin Girgin, Büyükşehir’in adeta kendilerini çileden çıkardıklarını söyleyerek, köyde tarım ve hayvancılıkla uğraştıklarını kaydetti. Bulaşık dahi yıkayamadıklarını söyleyen köy kadınları, “Ramazan birinden beri çamaşır yıkayamıyoruz. Bayramda çocuklarımızı yıkayamadık” dedi. Kendilerine şov yaptıklarını söyleyen AKP İl Başkanına da tepki gösteren vatandaşlar, “Biz burada abdest alacak su bulamıyoruz, neyin şovunu yapıyoruz?” diye sordular. DP MYK üyesi Fevzi Canbaz, köylerin tüm haklarının ellerinden alınmasına rağmen hiç seslerini çıkartmadığını kaydetti. Buraya su vermeyenlerin kendisinden utanması gerektiğini belirten Canbaz, “Köylülere şov yapıyor diyen AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, bu halktan utansın” dedi. 

 

ŞİŞEYLE SU GÖTÜRDÜLER

Su konusunun en çok kadınların canını yaktığını söyleyen CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan, köylerin artık mahalle olduğunu ve şehre katıldığını belirtti. Buranın artık şehrin mahallesi olduğu söylendiğini belirten Kuşkan, “Arkadaşlarımız gelirken şişe su getirdi köylülere. Köyün yan tarafında bulunan siteler su ile çimleri sularken, burada insanlar su sorunu ile büyük sıkıntı yaşanıyor” dedi. Yaşanan sorunun sadece Kalburcu’nun değil, bir çok köyün sorunu olduğunu söyleyen Milletvekili Haydar Akar, köylerin mahalleye dönüştürülmesi ile yaşanacak sorunları anlattı. 

 

DİN İSTİSMARI YAPIYORLAR

Kocaeli’nin Türkiye’nin örnek kentti olmadığını söyleyen Akar, “Eğer Kocaeli Türkiye’ye örnek olarak gösterilip büyükşehirlerde köylerin mahalleye çevrilmesine karar verilmişse, bunların örnek köyü Kalburcu gibidir. Hiçbir hizmet üretmeyen, Türkiye’nin en fazla geliri olan belediyelerden biri olmasına rağmen en borçlu illerden biri. Ama hizmet yerine din istismar ediliyor. Biz buraya geldik diye işler hızlanabilir. 11 yıllık genel, 10 yıllık yerel iktidarda sorunlar çözülmemiş, halk hala rahat nefes alan yok. AKP İl Başkanı cahil bir adam pek muhatap almam ama siz ona şov nasıl yapılacağını gösterin” dedi. 

 

GERÇEK ŞOVU SEÇİMDE GÖSTERİN

Hizmet üretmeyene gereken cevabın verilmemesi nedeni ile il başkanlarının kalkıp halkın şov yaptığını söyleme imkânı verildiğini söyleyen Akar, “Sizler gereken şovu Büyükşehir ve Körfez belediye başkanlarına gösterin” dedi. Sorunlarının ilkinin su, ikincisinin ise ulaşım olduğunu söyleyen İlhami Açıkgöz, artık kimsenin buradan göç etmek istemediğini kaydetti. Kadınlar yaşanan su sıkıntısını en çok kendilerini vurduğunu belirterek, CHP’lilerin dağıttığı 5 litrelik suları aldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.