Köy okullarında yüz yüze eğitim 10 binlerin sağlığını etkileyecektir

Köy okullarında yüz yüze eğitim 10 binlerin sağlığını etkileyecektir

Eğitim-İş Sendikası Kocaeli 2 No’lu Şube köy okullarında 15 Şubat Pazartesi günü başlayacak yüz yüze eğitimi, ‘Deneyelim görelim’ mantığı olduğunu söyledi: “Karar 10 binlerce öğrenci ve ailesinin sağlığını doğrudan etkileyecektir.”

Pandemi sürecinde, üstelik salgının yayılmasının yine yükseliş gösterdiği aşamada Milli Eğitim Bakanlığı’nın 15 Şubat 2021’den itibaren köy okullarında yüz yüze eğitim kararı alması Eğitim-İş Kocaeli 2 No’lu Şube’nin tepkisini çekti.

logo-030.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı yine bildiğini okuyor” başlığıyla yapılan açıklamada kararın 10 binlerce öğrenci ve ailesinin sağlığını doğrudan etkileyeceğine dikkat çekildi. Açıklamada şu görüşlere yer verildi:

HAFTADA 5 GÜN TÜM

SINIFLARIN KATILIMIYLA

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın almış olduğu karar gereği 15 Şubat 2021 tarihinde köy okullarında yüz yüze eğitime başlanıyor. Beş gün tüm sınıfların katılımıyla okulların açılması isteniyor. Öğrenci sayısı az, küçük köy okullarında sınıfların fiziki şartların karşılamak mümkün iken, taşıma merkezi olarak kullanılan birden fazla köyün kayıt alanı olan okullarda köy okulu kapsamına alınarak 15 Şubat’ta açılıyor.

EN UFAK BİR DERS ALINMADI

Birçok köyden servis kullanarak 25 kişinin üzerinde sınıflarda neredeyse hiçbir tedbir alınmadan taşıma merkezli okulların eğitim öğretime açılıyor olması Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Müdürlükleri’nin pandemi sürecinden en ufak bir ders almadıklarını, yine akıl ve bilim yerine, ‘Deneyelim bir bakalım ne olacak’ mantığı ile hareket ettiklerini göstermektedir.

HALK SAĞLIĞINI RİSKE ATMAYIN

Eğitim-İş olarak ilimizdeki sorumluları uyarıyoruz. Sizin, ‘Deneyelim görelim’ mantığıyla alacağınız kararlar 10 binlerce öğrencimizi ve ailesinin sağlığını doğrudan etkileyecektir. Köy okulları denince akla ilk gelen küçük okullarımızı düşünün ve buna göre karar verin. Zorlama yorum ve uygulama ile halk sağlığını riske atmayın.” (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.