Kovid-19'a yakalanıp iyileşenler için nefes egzersizleri önerisi

Kovid-19'a yakalanıp iyileşenler için nefes egzersizleri önerisi

Uzm. Dr. Çağlayan Aslanbaş, “Kovid-19 sonrası dönemde günde en az 3 defa yapılan solunum egzersizleri, akciğer kapasitesini artırarak zarar görmüş akciğer dokusunun iyileşmesini hızlandırıyor.” dedi.

Medipol Pendik Üniversite Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzm. Dr. Çağlayan Aslanbaş, “Kovid-19 sonrası dönemde günde en az 3 defa yapılan solunum egzersizleri, akciğer kapasitesini artırarak zarar görmüş akciğer dokusunun iyileşmesini hızlandırıyor.” dedi.

Uzm. Dr Çağlayan Aslanbaş yaptığı açıklamada, pandemide Kovid-19’a yakalanıp iyileşenler için nefes egzersizleri önerdi.

Hasta stabil olduğunda ve bulaştırıcılık ortadan kalktığında solunum egzersizi yapılması gerektiğine dikkati çeken Aslanbaş, şunları kaydetti:

“Kovid-19 enfeksiyonu akciğerleri etkileyerek zatürre gelişimine yol açıyor. Zatürre akciğerlerde su tutulması ve skar doku gelişmesi ile akciğer kapasitesini azaltarak solunum sıkıntısı oluşturuyor. Solunum egzersizlerini günde en az 3 defa yapmak akciğer kapasitesini artırarak zarar görmüş akciğer dokusunun iyileşmesini hızlandırıyor. Doğru yapılan solunum egzersizleri nefes darlığı, göğüste dolgunluk gibi semptomları geriletmenin yanı sıra, kişilerin kaygı bozukluğu, depresyon ve anksiyete gibi psikolojik sorunlarını da hafifletir. Yasam kalitesinde artış sağlar ve kişilerin günlük yaşama dönüş sürelerini kısaltır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.