KOÜ’ye bin 100 yabancı öğrenci

KOÜ’ye bin 100 yabancı öğrenci

 Türkiye’nin en önemli üniversiteleri arasında yer alan ve 54 bin öğrenciye eğitim veren Kocaeli Üniversitesi, Yüksek Öğretim Kurumu’nun hukuk,...

 

Türkiye’nin en önemli üniversiteleri arasında yer alan ve 54 bin öğrenciye eğitim veren Kocaeli Üniversitesi, Yüksek Öğretim Kurumu’nun hukuk, mühendislik, eğitim fakültelerinde yaptığı kontenjan artışı ile 16 bin 700 öğrenci alacak ve sayı 70 bine çıkacak.  Sınava girerek Kocaeli Üniversitesi’ni kazanan öğrenciler dışında, dünyanın dört bir yanından Kocaeli’de okumak isteyen bin 100 yabancı öğrenci de kabul edilecek. Üniversiteye uluslar arası bir boyut katacak olan bin 100 yabancı öğrencinin tamamının kayıtlarını yapması bekleniyor. 

 

KAYITLAR 2 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

Geçtiğimiz yıl 54 bin öğrenciye eğitim veren Kocaeli üniversitesi bu yıl arttırılan kontenjan ile 70 bin öğrenciye eğitim verecek. Mevcut kontenjana ek olarak 21 Meslek Yüksek Okulu ve fakülteler 16 bin 700 öğrenci daha alacak. Bu yıl en fazla öğrenci hukuk, mimarlık ve sivil havacılık bölümüne alınacak. Tüm bölümlere yoğun ilgi olurken, en az başvurunun olduğu bölüm ise Fizik Mühendisliği oldu. Kayıtlar 2 Eylül’de başlayacak ve 7 Eylül’de son bulacak.  

 

YENİ YERLEŞKE YAPILIYOR

Türkiye’de ilk kez projelendirilerek yapılan yerleşke olan Umuttepe’nin ilk etabını 2012 yılında tamamladıklarını söyleyen KOÜ Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, üniversitede yeni ihtiyaçların doğması nedeni ile 6 bin metrekarelik arazi üzerine yapacakları Umuttepe Batı Yerleşkesi’nin planlamasına başladıklarını söyledi. Üniversitenin en acil ihtiyacı olan yurt ihtiyacı için bin 200 kişilik yurt yerinin planlaması ve yer tesliminin yapıldığını belirten Komsuoğlu, bu yıl içinde yurtların temellerinin atılacağını kaydetti. 

 

YAŞLI BAKIM EVİ YAPILACAK

Yapılacak batı yerleşkesi içinde 150 kişilik Tıbbi Destekli Yaşlı Bakım evinin yapılacağını belirten Komsuoğlu, buranın yapılmasına Büyükşehir belediyesinin büyük destek vereceğini kaydetti. Bakanlar Kurulu tarafından onaylanan İlahiyat Fakültesi’nin ise yapımının bu yıl başlayacağını ifade eden Komsuoğlu, fakültenin yanında uygulama için cami yapılacağını kaydetti. Yeni enstitülere ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Komsuoğlu, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri enstitülerinin yerleşkeye yapılacak ilk kurumlar olacağını belirtti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.